Tuloskatsausta
YleisurheiluJulkaistu: 11.06.2022 12.04

Tuloskatsausta


Sara Killinen huipensi USA:n kilpailukautensa sijoittumalla neljänneksi Yhdysvaltain yliopistomestaruuskilpailuissa tuloksella 71,02. Sara on kautta aikojen neljäs suomalaisheittäjä, joka on pystynyt 70m ylittämään. EM-kisaraja 71,80 ei sekään ole kaukana ja Saran kilpailukausi jatkuu kotimaassa juhannuksen tienoilla tavoitteena EM-kisat elokuun puolenvälin tienoilla.

Heta Veikkola otti odotetusti alle 19-v. maantiekävelyn Suomen mestaruuden toukokuulla Laitilassa. Kympillä tulostaso on vakiintunut 46 minuutin pintaan, joka antaa hyvät lähtökohdat U20 MM-kilpailuihin Kolumbian Calissa elokuun alkupäivinä.

Valtteri Louko on kiihdyttänyt pikamatkoilla ennätyksestä toiseen ja Virkiä Gamesissa 100m kirjattiin jo lukemiin 10,68 ja aiemmin Espoossa 200m taittui aikaan 21,67. Molemmilla matkoilla Valtteri sijoittuu miesten kotimaisessa tilastolla kymmenen parhaan joukkoon. Päätavoite on kuitenkin Hetan tavoin ikäluokan MM-kisoissa.

Lisäksi voi mainita ainakin Inka-Maria Ylitalon parantuneen vauhdin satasella, jossa 12 sekunnin haamuraja lähestyy. Toistaiseksi ennätysvauhtiset juoksut ovat menneet tuulitulosten osastolle, mutta vielä ne tuuletkin tyyntyvät. Linnea Hirvelä kellotti Virkiä Gamesissa 15-vuotiaiden 80m aidat hienoon aikaan 11,98. Aika on tällä hetkellä Suomen tilaston toiseksi paras. Angelina Heinäheimo hilaa korkeusennätystään ylöspäin ja alkukesästä on jo ylittynyt 157, jolla heltiää 13-vuotiaiden Suomen tilaston kärkipaikka.

Siinä kiihkeimpiä ja palataan asiaan, kun kesä etenee.