YLEISURHEILUJAOSTON KOKOUS ALANURMON KOULULLA 29.10.2023

Kokous alkoi klo 17.00 ja päättyi klo 20.36

Paikalla: Anniina Alakarhu, Nina Jäätteenmäki (siht.), Marko Kivimäki (pj.), Pasi Louko, Hannu Tuuri

Poissa: Maarit Hautala, Elina Isomäki, Tapio Korjus, Niko Suokko, Maria Välimäki

  • Kauden 2023 toiminnan arviointi

Nettisivuilla ja somessa on ollut hyvää tiedotusta koko vuoden ajan. Toisaalta tiedotussuunnitelmaa pitäisi tarkentaa ja huomioida myös tilanteet, joissa päivittäjät eivät itse ole tapahtumapaikalla mukana. Paikalla olevilla on oma vastuunsa materiaalin lähettämisessä eri kanavien päivittäjille.

Kilpailuissa ollut hyvää menestystä laajalla lajikirjolla. Mainittiin mm. nuorisotoimintakilpailu ja Vekan pytty. Kilpailujen järjestämisen haasteena toimitsijoiden saaminen ja sitouttaminen toimintaan. Kehittämisideoita tähän tuli muutamia ja osa lähtee varmasti toteutukseen, sillä toimitsijoita tarvitaan lisää!

Taloustilanne todettiin hyväksi.

Harrastajamäärät ovat lisääntyneet hienosti, lisenssimäärä n.270.

Toiminnan ilmapiiri on todettu hyväksi. Tähtiseura-auditointiin liittyen tehdään kysely, jossa tätäkin aihetta sivutaan. Ohjaajat keräsivät kehuja hyvästä otteestaan tässäkin mielessä. Toisaalta muutama ohjaaja lisää tarvitaan nykyisellä, yhä kasvavalla harrastajamäärällä.

Yhteistyötä lajien välillä tarvittaisiin enemmän. Monilajinen harrastaminen ei aina koordinoidu urheilijan näkökulmasta parhaalla tavalla.

  • Talousasioita

Valmennustuki kaudelle 2024 muotoutuu periaatteen Y=30€ mukaan. Yleisurheiluklubin yhteistyökumppanit käydään läpi ja uusiakin mahtuu jokunen mukaan. Talouden käytännön hoidosta käytiin keskustelua.

  • Jaosto

Jaoston kokoonpanosta käytiin keskustelua ja todettiin muutamalla uudelle jäsenelle olevan tarvetta. Kokoontuisajankohdasta käytiin keskustelua, mutta päätökset tuonnempana. Vastuita pitäisi pystyä jakamaan hieman useampaan suuntaan. Jatkossa seuratyöntekijöiden tuki täytyy olla selkeämpää jaoston suunnasta, lähinnä työnjohdollisesta ja esihenkilöllisestä näkökulmasta. Todettiin sekin, ettei jaoston tehtäviin kuulu urheilijarekrytointi.

  • Tähtiseura

Tähtiseura-auditointi on tulossa, siihen tarvitaan koko jaoston panosta ja sitoutumista. Varsinainen auditointi 10.2.2014, sitä ennen valmistelevia palavereja.

  • Kilpailut 2024

Vuoden 2024 kisoista järjestämisvastuu kiinnostaa seuracupin osakilpailun ja sisuviestien suhteen. Lisäksi 1-2 muuta virallista kilpailua. Valmennustuet päätettiin toimintakäsikirjan mukaan, Y arvo on 30 euroa. Voimaan astuneena muutoksena se, että hallikisat eivät vaikuta valmennustuen määrään. Talven aikana ryhmissä harjoittelevia enenmän kuin viime talvena. Vuosikalenterin mainokset lähtevät myyntiin marraskuun puolella ja seuralehden sisältöä hahmoteltiin. Seuralehti julkaistaan loppuvuodesta issuun alustalla.

Kovin nopeasti vierähti aika hyvässä seurassa ja asiatkin tuli siinä ohella käsitellyiksi. Tarjoiluja ei kukaan moittinut. Siinä kiihkeimmät.