YLEISURHEILUJAOSTON KOKOUS HYBRIDIVERSIONA 14.3.2024

Kokous alkoi klo 19.00 ja päättyi klo 21.15

Paikalla: Hannu Tuuri, Pasi Louko ja Marko Kivimäki paikan päällä ja etänä Teamsilla Anniina Alakarhu, Maarit Hautala, Nina Jäätteenmäki, Maria Välimäki

Poissa: Elina Isomäki, Tapio Korjus

1. Talousasioista todettiin, että rahaa on. Noin vertauskuvallisesti ja sanontatyyppisesti todeten. Mutta että leivän päällä on voita. Ainakin vuodeksi.

2. Valmentajakoulutusten korvausperiaatteista todettiin, että valmentajatutkintoon asti koulutus maksetaan jaoston toimesta. Edellytyksenä sitoutuminen toimimaan Virkiän yleisurheilun valmennustehtävissä. Koulutusta pidetään merkittävänä toiminnan laadun takeena ja siksi koulutuksen kulut maksetaan. Tämä selvennyksenä ja perusteena edellä olevalle.

3. Käytiin keskustelua kevään ja osittain kesänkin harjoituksista ja päätettiin eri lajikouluista, niiden ajankohdista ja vetäjistä. Tarkemmat tiedot tiedotetaan ajallaan. Yleisurheilukoululaisille jaettava tuote tuli sekin valituksi ja valtuutus seura-asuvastaavalle tillauksen tekemiselle annettiin.

4. Yleisurheilukoulusta päätettiin, että 5-6 -vuotiaat harjoittelevat tiistaisin, muut ikäluokat maanantaina ja torstaina. Koskapa jalkapallon pallokoululaisten harjoitukset osuvat osittain yu-koulun kanssa samaan ajankohtaan, avataan mahdollisuus pallokoululaisille myös torstaisin hyödyntää monipuolista, koulutettujen ohjaajien tarjoamaa laadukasta fysiikka- ja taitotreeniä. Tässä oli mukana ripaus ns. mainostekstiä. (toim.huom.)

5. Valtakunnallinen yleisurheiluviikko on toukokuussa viikolla 21. Tuolloin aloitetaan yleisurheilukoulu ja pidetään ensimmäiset seurakisat. Koulujenvälisessä yleisurheilutapatumassa 15.5. pidetään tulevaa yu-viikkoa esillä ja tehdään tapahtuma vailla vertaa!

Lajeina koulun yu-kisoissa miniotteluina:

1-2.lk: pituus ja pallonheitto

3-4.lk: kennojuoksu ja kuula

5-6.lk: kennojuoksu ja keihäs

Koulujen välisellä sukkulaviestillä yleisurheilu lujittaa koulujen yhteisöllisyyttä ja puhaltaa tapahtumaan vahvaa signaalia yhdessä tekemisen voimasta. Iloa liikunnasta!

6. Kesän kisoista todettiin, että seuracupin ensimmäinen osakilpailu järjestetään kesäkuussa, myötätuulisprintit heinäkuussa samoin kuin sisuottelut. Kaikkiin tapahtumiin toivotaan laajaa osallistumista.

7. Muissa asioissa todettiin pääsiäisen seuraleirin ilmoittautumistilanne (hyvä) ja tähtiseura-auditoinnissa esiin noussut tarve päivittää pääseuran säännöt. Hoidetaan kuntoon.

8. Päätettiin kokous ja toivotettiin etänä osallistuneille hyvää illan jatkoa. Sitten leikattiin lisää kakkua. Lurps.

Näihin tunnelmiin.