Nuorten (19- ja 22-v) SM-kisoista kaksi mitalia Virkiälle
Julkaistu: 25.08.2020 00.00

Sara Killinen moukarissa hopealle (arkistokuva)

Viikonloppuna kamppailtiin jälleen nuorten Suomenmestaruuksista, tällä kertaa 19- ja 22-vuotiaiden sarjoissa. Mukana nähtiin neljä Virkiän väreissä urheilevaa nuorta, joten kahden mitalin kanssa Lapualle palanneen joukon voidaan kokonaisuudessaan nähdä onnistuneen.

Paras Virkiäläissijoitus oli kilpakävelijä Anniina Kivimäellä, joka voitti 22-vuotiaiden naisten 5000m kävelyn. Kivimäen aika 23.04,45 jää kuitenkin puolisen minuuttia Anniinan heinäkuussa kävelemästä ennätyksestä, eikä hän itse vaikuttanut erityisen tyytyväiseltä suoritukseensa. Kivimäki voitti kuitenkin toiseksi tulleen Enni Nurmen lähes minuutilla, joten kauden aikana saavutettu taso on vahva.

Toisesta Virkiäläismitalista vastasi 19-vuotiaiden sarjassa kilpaileva Sara Killinen. Killinen sijoittui toiseksi päälajissaan moukarissa tuloksella 61,18. Paras tulos syntyi heti ensimmäisellä kierroksella ja Killinen hallitsikin toista sijaa kilpailun alusta lähtien. Kilpailu oli Killiselle kesän parhaita, sillä yli tämän Kemissä heitetyn mitan Killinen on heittänyt tällä kaudella vain kahdesti. Myös kisan sarja oli kesän parhaita, sillä se sisälsi esimerkiksi kaksi yli 60 metrin kaarta. Kemissä Killinen nähtiin kilpailemassa myös sivulajissaan kuulassa, josta tarttui myös hienosti kahdeksas sija tuloksella 11,49.

Lisäksi Virkiäläisittäin nähtiin varsin ilahduttava paluu, kun 19-vuotias Oskari Käpyaho palasi kolmiloikan pariin kahden vuoden tauon jälkeen. Vammoista kärsinyt Käpyaho hyppäsikin kahdesti ennätyksensä tuntumaan yli 13 metriin rikkonaisesta sarjasta huolimatta. Käpyahon paras loikka kantoi 13,46 ja nosti hänet kisan seitsemänneksi.

Neljäs Virkiäläisedustaja oli kesken armeijan heittämään lähtenyt 22-vuotiaiden sarjassa kilpaileva Hermanni Suutala. Kyynerpäähän tullut vamma oli kuitenkin sekoittanut miehen heiton, ja Kemiin osui harmittavasti kesän heikoin kisa. Suutala oli ymmärrettävästi pettynyt tulokseensa 57,36, mutta sanoi suuntaavansa jo katseen ensi kesään. Suutala saa kilpailla 22-vuotiaiden sarjassa vielä kaksi vuotta.