Seurakisat

Seurakisakalenteri 2022.pdf

Seurakisat ovat osa urheilukoulun harjoitustoimintaa kaikissa ikäluokissa. Seurakisoissa lapset kokoontuvat oman ryhmänsä ja ohjaajansa luokse aivan kuten muinakin harjoitusiltoina, mutta olennaisena lisänä on suoritusten mittaaminen. Tutussa ja turvallisessa ympäristössä opetellaan kilpailuissa toimimista ja lajien tarkempia sääntöjä, ja heitä ohjataan lajisääntöjen noudattamiseen kannustavassa hengessä. Seurakilpailut päättyvät palkintojen jakoon, joissa jokainen lapsi saa pienen palkinnon osallistumisestaan. Tarkoitus on myös pienentää kynnystä osallistua virallisiin kilpailuihin.

Toimitsijoina seurakilpailuissa toimivat urheilukoulun omat ohjaajat, jaostolaiset sekä urheilukoululaisten vanhemmat, joita ilman seurakilpailuita ei voitaisi järjestää. Seurakisojen tulokset julkaistaan täällä. Tuloksissa lapsia ei aseteta paremmuusjärjestykseen.

Kesän 2022 aikana 5- ja 6-vuotiailla on yhdet seurakilpailut, 7-vuotiailla kolmet, ja kaikilla sitä vanhemmilla viidet seurakilpailut. Seurakilpailuiden ajankohdat ja lajiohjelman löydät seurakisakalenterista.