Uimajaoston harjoitukset alkavat 15.8
Julkaistu: 11.08.2020 00.00

Uimajaoston harjoitukset alkavat 15.8

Alustavat uintiryhmät kaudelle 2020-21 on nyt muodostettu ja syksyn treenit alkavat tätä myöten lauantaina 15.8. Harjoitusryhmien kuvaukset ja harjoitusajankohdat löytyvät harjoitusryhmien pääsivulta: https://www.lapuanvirkia.fi/uinti/ryhmat. Eri ryhmien valmentajat löytyvät yhteystietojen takaa joukkueyhteydet-sivulta.

Harrasteryhmät harjoittelevat kerran viikossa lauantaisin ja kilparyhmät 3-6 kertaa. Harjoitusryhmää voidaan vaihtaa kauden aikana uimarin taitotason ja kehittymisen mukaan. Varsinkin ensimmäisten viikkojen aikana katsomme valmentajien kanssa, että uimarit ovat oikean tasoisissa ryhmissä.

Vesipetolisenssit tilataan seuran puolesta harrastajille. Lisenssi on samalla vakuutus. Tästä meillä oli hieman epäselvyyttä alkuvaiheessa, joten joudumme ottamaan vielä yhteyttä joihinkin nopeasti rekisteröityneihin muutamien lisätietojen saamiseksi. Toivottavasti saamme kaikki uimarit kipin kapin järjestelmään sisään, jotta voimme hankkia lisenssit samalla kertaa.

Kilpauimareiden tulee hankkia itse kilpailulisenssi suomisport.fi-palvelusta. Lisenssien myynti alkoi tällä viikolla ja nuorille uimareille hankittava lisenssi on "Nuorten lisenssi". Hintaa lisenssillä on 65eur sisältäen vakuutuksen 7eur. Lisenssi tulee hankkia heti kauden alussa. Tapahtumakalenteriin on lisätty jo muutamia kilpailuja, joihin tulemme osallistumaan. Tämän lisäksi lähes joka kuukausi järjestetään Seinäjoella kausikisat, joihin kannattaa osallistua harjoitusmielessä. Lisäillään myös ne sivuston tapahtumakalenteriin.

Alkeisryhmäläiset tulee saattaa altaalle asti ja myös noutaa altaalta harjoituksen jälkeen. Emme kuitenkaan toivo, että vanhemmat jäävät altaan puolelle, muuten kuin poikkeustapauksissa. Tämä on normaali käytäntö useissa harrastuksissa, koska pääsääntöisesti tämä helpottaa pienten lasten osallistumista ryhmän toimintaan.

Mukavaa syksyn alkua ja tsemppiä treeneihin!
Juha Antila,
jaoston puheenjohtaja