Alkeisryhmä on tarkoitettu uimataidottomille lapsille. Ryhmässä totuttaudutaan veteen, harjoitellaan kellunnat, liu´ut ja uintitekniikoiden alkeita. Tavoitteena saavuttaa 5-10m uimataito. Uimataidon kehittyessä voidaan siirtyä isoon altaaseen vesiralliryhmään.

Vesiralli on tarkoitettu uimareille, jotka ovat iältään n. 7-11 vuotiaita ja jaksavat uida 25m yhtäjaksoisesti. Vesiralliryhmissä keskitytään tekniikan opetteluun ja harjoittelukäytäntöön leikin varjolla. Ryhmistä on mahdollista siirtyä tekniikkaralliin tai kilparyhmiin.

Tekniikkarallin vaatimuksena on 100m yhtäjaksoista uintia. Tekniikkarallin tavoitteena on kehittää uimarin uintitekniikkaa. Uimarin liikkuessa monipuolisesti vedessä, kehittyy hänen luottamuksensa veteen ja samalla hänestä tulee taitava vedessä liikkuja. Taitava uimari hallitsee hengityksen, asennon ja liikkeen vedessä ja omaa näin edellytykset hyvän uintitekniikan oppimiseen. Tekniikkaralliin osallistuvia kannustetaan osallistumaan harjoituskilpailuihin, kuten esimimerkiksi Seinäjoen kausikisat sekä seuran sisäiset harjoituskilpailut.

Kilparyhmä harjoittelee 2-6 kertaa viikossa tasosta riippuen. Kilparyhmien tavoitteena on kehittyä urheilijana ja uimarina. Pääsyvaatimuksina ovat kaikkien neljän kilpauintilajin osaaminen ja halu kilpailla yhdessä muiden uimareiden kanssa. Kilpailullisina tavoitteina uimareilla ovat Rollot ja Ikäkausimestaruusuinnit.

Master-ryhmä on tarkoitettu uintilajien perustekniikan hallitseville aikuisuimareille, jotka haluavat kohentaa ryhmässä kuntoa, uintitekniikkaa ja saada vaihtelua muuhun harjoitteluun. Masters-ryhmät sopivat mainiosti myös triathlon-harrastajille.