Alkeisryhmä on tarkoitettu uimataidottomille lapsille noin 5-6 vuoden iästä alkaen. Hyvä olisi jos lasta pohjaisi opetusaltaassa myös syvässä päässä ja olisi jonkin verran vesirohkeutta siten, että lapsi uskaltaa jo laittaa pään veden pinnan alapuolelle. Ryhmässä harjoitellaan kellunnat, liu´ut sekä uintitekniikoiden alkeita leikinomaisesti. Tavoitteena saavuttaa 5-10m uimataito. Uimataidon kehittyessä voidaan siirtyä isoon altaaseen vesiralliryhmään.

Vesiralli on tarkoitettu uimareille, jotka ovat iältään n. 7-11 vuotiaita ja jaksavat uida 25m yhtäjaksoisesti. Vesiralliryhmissä keskitytään tekniikan opetteluun ja harjoittelukäytäntöön leikin varjolla. Ryhmistä on mahdollista siirtyä tekniikkaralliin tai kilparyhmiin.

Tekniikkarallin vaatimuksena on 100m yhtäjaksoista uintia. Tekniikkarallin tavoitteena on kehittää uimarin uintitekniikkaa. Uimarin liikkuessa monipuolisesti vedessä, kehittyy hänen luottamuksensa veteen ja samalla hänestä tulee taitava vedessä liikkuja. Taitava uimari hallitsee hengityksen, asennon ja liikkeen vedessä ja omaa näin edellytykset hyvän uintitekniikan oppimiseen. Tekniikkaralliin osallistuvia kannustetaan osallistumaan harjoituskilpailuihin, kuten esimimerkiksi Seinäjoen kausikisat sekä seuran sisäiset harjoituskilpailut.

Esikilparyhmä on tarkoitettu noin 8-10 vuotiaille uimareille, jotka osaavat uida 25m vapaauintia. Ryhmä harjoittelee 2-3 kertaa viikossa. Esikilparyhmän tavoitteena on tutustua pikkuhiljaa kilpauinnin vaatimuksiin ja kilpailunomaisiin taitoihin kuten esimerkiksi lähdöt, käännökset ja vauhdinjako. Ryhmä kilpailee mahdollisuuksien ja kiinnostuksen mukaan lähialueen kilpailuissa. Kilpailuissa on tavoitteena kartuttaa kilpailukokemusta sekä päästä näyttämään kauden aikana opittuja taitoja. Esikilparyhmästä on mahdollisuus siirtyä kilparyhmään valmentajien suosituksesta. Esikilparyhmäläiset osallistuvat Seinäjoen kausikisoihin ja haluttaessa alueen muihin kilpailuihin.

Kilparyhmä harjoittelee 2-6 kertaa viikossa tasosta riippuen. Kilparyhmien tavoitteena on kehittyä urheilijana ja uimarina. Pääsyvaatimuksina ovat kaikkien neljän kilpauintilajin osaaminen ja halu kilpailla yhdessä muiden uimareiden kanssa. Kilpailullisina tavoitteina uimareilla ovat Rollot ja Ikäkausimestaruusuinnit sekä muut kansalliset arvokilpailut.

Master-ryhmä on tarkoitettu uintilajien perustekniikat hallitseville aikuisuimareille, jotka haluavat kohentaa ryhmässä kuntoa, uintitekniikkaa ja saada vaihtelua muuhun harjoitteluun. Masters-ryhmät sopivat mainiosti myös triathlon-harrastajille, jotka haluavat kehittää uintitaitoa monipuolisesti.