Harrasteryhmät harjoittelevat kerran viikossa lauantaisin ja kilpa- sekä masters-ryhmät 2-6 kertaa. Harjoitusryhmää voidaan vaihtaa kauden aikana uimarin taitotason ja kehittymisen mukaan. Katsomme valmentajien kanssa, että uimarit ovat oikean tasoisissa ryhmissä. Harkkoihin voi tulla hallille noin 10-15min ennen oman ryhmän alkamista. Lauantaisin halli avataan hieman ennen klo 9.00, joten aamun klo 9.00 ryhmien uimarit saavat avaimet vasta kun valmentajat ja ohjaajat ovat paikalla. Avaimen saa siis kassalta pyytämällä tai siinä kassan luukulla avaimia saattaa olla jo valmiina.

Suihkussa muistetaan hyvä pesu ilman uikkareita, jotta uima-altaiden kloorimäärä pysyy mahdollisimman matalana. Pitkät hiukset tulee olla kiinni. Suihkun ja uikkarien pukemisen jälkeen altaiden puolelle voi siirtyä mutta altaisiin ei saa mennä ennen kuin ohjaajat ja valmentajat antavat luvan. Altaiden puolella pukukopeista tullessa oikealla on penkkejä, joilla lapset voivat istua odottamassa lupaa siirtyä altaisiin. Juokseminen hallissa on kiellettyä. Ohjeistattehan uimareita toimimaan kaikissa tilanteissa uimahallin ohjeiden mukaisesti ja noudattamaan muutenkin hyviä käytöstapoja.

Alkeisryhmäläiset tulee saattaa altaalle asti ja myös noutaa altaalta harjoituksen jälkeen. Emme kuitenkaan toivo, että vanhemmat jäävät altaan puolelle, muuten kuin sovitusti poikkeustapauksissa. Tämä on normaali käytäntö useissa harrastuksissa, koska pääsääntöisesti tämä helpottaa pienten lasten osallistumista ryhmän toimintaan.

Huoltajien tulee hankkia omille alle 18-vuotiaille uimareilleen (poislukien kilpailijat, joiden tulee hankkia kilpalisenssi) Vesipeto-harrastepassi Suomisportin kautta (https://www.suomisport.fi/?sport=244). Passin hinta vakuutuksen kanssa on 10e/uimari.

Kilpauimareiden sekä kilpailevien masters-uimareiden tulee hankkia itse kilpailulisenssi suomisport.fi-palvelusta. Hankithan lisenssin heti jo ennen harjoituskauden alkua. Kilpailuihin ei voi ilmaoittautua ellei ole hankkinut lisenssiä! Kilpauimareiden harrastusmaksu pitää sisällään myös kilpailujen starttimaksut.