Alkeisryhmäläiset tulee saattaa altaalle asti ja myös noutaa altaalta harjoituksen jälkeen. Emme kuitenkaan toivo, että vanhemmat jäävät altaan puolelle, muuten kuin poikkeustapauksissa. Tämä on normaali käytäntö useissa harrastuksissa, koska pääsääntöisesti tämä helpottaa pienten lasten osallistumista ryhmän toimintaan.

Harrasteryhmät harjoittelevat kerran viikossa lauantaisin ja kilparyhmät 2-6 kertaa. Harjoitusryhmää voidaan vaihtaa kauden aikana uimarin taitotason ja kehittymisen mukaan. Katsomme valmentajien kanssa, että uimarit ovat oikean tasoisissa ryhmissä.

Vesipetolisenssit tilataan seuran puolesta harrastajille ja se kuuluu harrastusmaksuun. Lisenssi on samalla vakuutus.

Kilpauimareiden tulee hankkia itse kilpailulisenssi suomisport.fi-palvelusta. Nuorille uimareille hankittava lisenssi on "Nuorten lisenssi". Hintaa lisenssillä on 65eur sisältäen vakuutuksen 7eur. Lisenssi tulee hankkia heti kauden alussa. Kilpailukalenteriin lisätään kilpailuja, joihin tulemme osallistumaan. Tämän lisäksi lähes joka kuukausi järjestetään Seinäjoella kausikisat, joihin kannattaa osallistua harjoitusmielessä.

Ohjeistattehan uimareita toimimaan kaikissa tilanteissa uimahallin ohjeiden mukaisesti. Peseydy aina ennen altaalle tuloa, jotta uima-altaiden kloorimäärä pysyy mahdollisimman pienenä.