Virkiä tähtää nousun jatkumiseen - Tapani Mäkinen seuravalmentajaksi
SuunnistusJulkaistu: 01.05.2021 20.00

Virkiä tähtää nousun jatkumiseen - Tapani Mäkinen seuravalmentajaksi

Jyväskylän yliopistossa valmennusopintojaan viimeistelevä Tapani Mäkinen on valittu Virkiän kilparyhmän uudeksi seuravalmentajaksi. Talvikaudella pestiä hoitaneelta seuran edustusurheilija Toni-Antti Viitasaarelta viestikapulan vastaanottanut Mäkinen ehti jo huhtikuun lopulla tutustua virkiäläissuunnistajiin muutamilla web-luennoilla sekä Yläneen harjoitusleirillä. Vappuvierailulla Virkiän kansallisissa Mäkinen pääsi itsekin kisaten seuraamaan usean virkiäläisurheilijan hyvin sujunutta kisakauden avausta.

- Virkiän kilparyhmä vaikuttaa motivoituneelta ja erittäin potentiaaliselta. Nuoren ryhmän vahvimmat vuodet ovat varmasti edessäpäin. Ryhmän suuri koko tekee tehtävästä entistä mielenkiintoisemman, kun kaikille samanlaiset ratkaisut eivät välttämättä toimi. Motivaatio on korkealla, mutta tehtävään täytyy lähteä nöyrästi ja pitkäjänteisesti, summasi pestistä innostunut Mäkinen tulevaisuudennäkymiä.

Turun Metsänkävijöiden väreissä kilpaileva Mäntsälän Urheilijoiden kasvatti syttyy itse erityisesti taitoa ja tarkkuutta vaativasta yösuunnistuksesta, mistä plakkarissa on myös yleisen sarjan SM-plaketti vuodelta 2019. Virkiässä valmennuksen painopisteinä Mäkisen tehtäviin kuuluvat erityisesti aikuisten ja vanhimpien nuorten valmennukseen liittyvä tehtävät: leiritysten suunnittelu ja organisointi, taitoharjoittelun kehityssuunnitelmien laatiminen ja seuranta edustusurheilijoille sekä pääkilpailuihin ja viesteihin valmistautumisen hiominen, yhteistyössä muun valmennustiimin kanssa.

Kilparyhmän talviharjoittelukausi on sujunut hyvin ja urheilijat odottavat nälkäisinä alkukauden päätapahtumia – mm. kevään katsastuskilpailuja, Viesti- ja Suunnistusliigaa ja kesäkuista SM-keskimatkaa. Kevätkaudelle oman mausteensa tuo myös kilpailukalenterissa Jukolan paikan ottanut Lakeuden viesti Vimpelin Lakeaharjulla 18.6., missä Virkiältä tullaan varmasti näkemään useampia miesten ja naisten Viestiliigajoukkueita sekä nuorten sarjojen joukkueita.

Tervetuloa Tapani Virkiän ruoriin!

(klikkaa kuvaa isommaksi)