TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2023

Yleistä

Suunnistusjaosto jatkaa oman toimintansa kehittämistä valituilla painopistealueilla:

  • Aikuisten ja nuorten kilpaurheilu (valmennus ja kilpailutoiminta)
  • Kuulumme Suunta Huipulle -seuraohjelmaan
  • Lasten suunnistuskoulu ja kilpailutoiminta
  • Olemme lasten ja nuorten Tähtiseura
  • Kuntoliikunta iltarastitoiminnan ja suunnistuskoulun pohjalta
  • Kilpailujen järjestäminen
  • Rasti-Simpsiö leiri- ja valmennuskeskuksen ylläpito
  • Varainhankinta

Organisaatio

Suunnistusjaostoon kuuluu puheenjohtaja ja 10 jäsentä. Toimintaa organisoidaan niin, että kaikki viiteryhmät; huippu-urheilu, nuoret, lapset ja kuntoilijat tulevat oikein huomioiduksi.

Jaoston jäsenet: Ilpo Pajula puheenjohtaja, Lassi Hietala, Sari Kiviniemi, Karita Myllymäki, Juha Nivukoski, Anu Paloniemi, Harri Saarimaa, Teija Sikkilä, Juha Sippola, Ville Sivén ja Ari Varamäki ja Teemu Kaitalahti.

Valmennustoiminta

Valmennustoimintaa kehitetään ja johdetaan Visio 2023 -suunnitelman pohjalta osa-aikaisen suunnistusvalmentajan sekä nimetyn valmennusjaoksen toimesta. Seuraavan 5-vuotiskauden strategia suunnitellaan vuoden 2023 aikana.

Lasten ja nuorten osalta jatketaan ja kehitetään edelleen lasten suunnistuskoulua. Suunnistuskoulussa on vuosittain noin 70 osallistujaa, joille järjestetään kesäkauden harjoituksia sekä talvikaudella saliharjoitus. Suunnistuskoulun ohjaajia kannustetaan osallistumaan ohjaajakoulutukseen.

Valmennus suunnataan aikuisten ja nuorten kilparyhmän valmennukseen, jonka toimintaa toteutetaan SM-tasolla menestymisen lähtökohdista, ollen samalla avointa kaikille aktiivisesti kilpaileville. Aktiivisen viikkoharjoitustarjonnan lisäksi järjestetään leirejä sekä ulkomailla että kotimaassa.

Valmennustoiminnan tavoitteena on SM-menestyksen myötä pitää seura R1-sarjojen H/D14-21 osalta suunnistuksen SM-tilaston kymmenen parhaan joukossa ja olla SM-pisteissä alueen paras suunnistusseura. Ryhmän nuoremmille toiminta tähtää terveeksi urheilijaksi kasvamiseen ja säännöllisen harjoittelun opetteluun.

Edustusryhmien yleisenä tavoitteena on vakiinnuttaa sijoitus Jukolan-viestissä ja Venlojen-viestissä 50 parhaan joukossa sekä parhaimmillaan olla kamppailemassa palkintosijoista. Nuorten Jukolassa tavoite on jatkaa palkintosijoilla 15 parhaan joukossa. Tarkemmat tavoitteet viestikilpailuihin asetetaan valmennuksen ja joukkueiden kesken.

Tavoitteena on myös saada seuran urheilijoita mukaan suunnistuksen kansainvälisiin edustustehtäviin sekä Suunnistusliiton valmennusryhmiin. Urheilijoiden henkilökohtaiset tavoitteet SM- ja kv. tasolla tukevat seuran tavoitteita myös viestikilpailuiden menestyksen suhteen.

Kuntosuunnistus- ja kartoitustoiminta

Iltarastitoimintaa jatketaan ja tavoitteena on, että kokonaiskävijämäärä ylittää vuonna 2022, 2500 kävijän rajan. Ratamestarityöskentelyä kehitetään ja uusia maastoja kartoitetaan iltarastikäyttöön. Ratamestarikoulutukseen pyritään saamaan osallistujia.

Simpsiölle ja Ritamäelle valmistuneen kiintorastiverkoston käyttöä aktivoidaan niin koululaisten kuin muidenkin luonnossa liikkujien suuntaan.

Talous

Tärkeimmät tulolähteet ovat kilpailujen järjestäminen, iltarastit, talkootyöt, Rasti-Simpsiö-lehti, yhteistyösopimukset sekä Rasti-Simpsiö valmennus- ja leirikeskuksen vuokratulot.

Markkinointi

Jaoston organisaatiota kehitetään siten, että nimetään jaostolle markkinoinnista vastaava henkilö. Tehtäviin kuuluu jaoston järjestämien tapahtumien markkinointi, yhteistyösopimukset, iltarasti-isännyydet yms. Myös Rasti-Simpsiön valmennus- ja harjoitusolosuhteiden markkinointiin tulee panostaa.

Tapahtumat ja muu toiminta

Jaosto järjestää vuonna 2023 kaksipäiväiset kansalliset kilpailut keväällä sekä Viestiliigan osakilpailun syksyllä.

Seurayhtymälle Lapuan Virkiä - Kauhavan Wisa on myönnetty Lakia-Jukolan viestin järjestämisoikeudet vuodelle 2024.