Helmileiriltä sprinttivauhtia
SuunnistusJulkaistu: 23.02.2021 16.00

Helmileiriltä sprinttivauhtia

Virkiän kilparyhmän sprinttipainotteinen helmileiri järjestettiin Varalan urheiluopistolla Tampereella 12.-14. helmikuuta. Kirpeät pakkaskelit onneksi hiukan lauhtuivat viikonlopuksi ja aamuisin keli salli jo hyvin reipasvauhtisen suunnistuksen. Kolmesta sprintistä ja yhden pk/porrastreenistä koostunut tehoviikonloppu sujui hyvien puitteiden myötä mainiosti. Vaikka lunta oli normaalia enemmän, saatiin sprinttiharjoituksista tuntumaa kovavauhtiseen suunnistukseen ja hyvää aivojumppaa talven keskellä.

Perjantain iltaohjelmassa oli kaksiosainen sprintti keskustassa Näsilinnan puiston ja Finlaysonin alueilla. Lauantain aamupäivän sprintti suunnistettiin niin ikään kaksiosaisena Linnainmaan pohjoisosassa kerrostaloalueella. Iltapäivälevon jälkeen päivän toisena harjoituksena pk-lenkki yhdistettynä porrastreeniin Pispalan porrastreeniin, missä jokainen 50 metrin nousu nosti sykkeet helposti vk-alueen ylärajoille.

Lauantain iltapeleinä vielä norsupallon peluuta ja yhteiset lihashuollot ennen iltapalaa.

Sunnuntaina leirin päätösharjoituksessa joukko jaettiin 5-7 hengen ryhmiin ja suunnistettiin kaksi sprinttivetoa pienellä palautuksella. Lumi teetti pieniä yllätyksiä matkan varrella, mutta ryhmissä oli nähtävissä hyvää kisailua ja kamppailua sijoituksista. Harjoituksesta matka jatkui vielä lounaalle Varalaan ja siitä kotimatkalle.

Poikkeusoloista huolimatta leiri sujui hyvässä järjestyksessä etukäteen suunnitelluin ohjeistuksin ja mm. jakamalla kuljetukset usealle autokunnalle ja huonekunnittain saatiin kontaktit minimoitua.

Seuraavan kerran virkiäläisiä leireilee jo tulevana viikonloppuna 26.-28.2. Rasti-Simpsiöllä kotileirin merkeissä.