Kilparyhmäläisiä avausleirillä Kokkolassa
SuunnistusJulkaistu: 22.11.2020 00.00

Kilparyhmäläisiä avausleirillä Kokkolassa

Loistavaan kokonaismenestykseen yltäneen Virkiän kilparyhmän suunnistajat saavuttivat menneenä kesänä 2 SM-hopeaa, 3 pronssia, 11 plakettisijaa ja 2 viestiplakettia. Nuorten EM- ja Eurooppacup-joukkueisiin valittiin yksi urheilija kumpaankin ja lisäksi pyöräsuunnistuksesta tuli kaksi henkilökohtaista SM-hopeaa ja viestihopea. Vaikka kevään ja kesän suurviestit peruuntuivat, esitti vahvistunut miesten edustusjoukkue lupaavia otteita Viestiliigan osakilpailuissa. Nuorten Jukolassa saavutettu 9. sija ja paluu top10:een 11 vuoden jälkeen kertoo, että edustukseen on jatkuvuutta myös tulevina vuosina.

Onnistumiset ovat varmasti monen tekijän summa, mutta osaltaan ne kertovat toimivan reseptin löytymisestä ja motivoituneiden urheilijoiden hyvästä harjoittelusta. Myös pieni ja energinen Virkiä voi hyvällä tekemisellä luoda erinomaiset olosuhteet valmentautumiseen ja kehittymiseen niille, joilla tavoitteet ovat korkealla. Yhteisöllinen ja aktiivinen toiminta tarjoaa samalla viikottain useita harjoitustapahtumia kaikille seuran jäsenille.

Kehittämishankkeilla perustaa laadukkaalle toiminnalle

Valmennuksen osalta jatkuva kehittäminen on ollut käynnissä jo vuosia Suunnistusliiton seurakehittämisohjelmien tarjotessa tähän hyviä työkaluja. 4,5 vuotta Virkiän palkattuna seuravalmentajana loistotyötä tehneen Tero Viljasen jälkeen seuravalmentajan saappaisiin hyppäsi marraskuusta alkaen omista edustusurheilijoista Toni-Antti Viitasaari. Viidessä vuodessa hiotut toimintamallit ja tulokset ovat vakuuttaneet suunnistusjaoston niin, että palkatun seuravalmentajan on tarkoitus jatkossakin olla varmistamassa virkiäläisurheilijoiden kehittymistä.

Kauden päättyessä ja uuden alkaessa on myös syytä kiittää tärkeitä yhteistyökumppaneita ja vapaaehtoista seuraväkeä.

Kiitos menneestä kaudesta - yhdessä eteenpäin!
Kausi 2021 käyntiin viikkoharjoittelulla ja avausleirillä marraskuussa

Harjoituskalenterin 2021 ensimmäinen sivu käännettiin virallisesti marraskuun alussa viikkoharjoitusten käynnistyessä täydellä teholla.

  • maanantaina 11-20 -vuotiaiden pelivuoro Ritavuoren uudella koululla
  • tiistaina lihaskuntoharjoitus painisalilla
  • keskiviikkona lamppulenkki Rasti-Simpsiöltä
  • sunnuntaina pitkä vaellus Simpsiöllä tai Suuntaa Luontoon -hankkeen yhteistapahtumana

Kauden avausleiri järjestettiin 21.-22.11. Kokkolassa, missä tervetulleeksi seuraan toivotettiin myös uudet virkiäläiset Aida Koivisto (D16), Pietari Jussinmäki (H17) ja Oskari Rannila (H17). Peruskuntoleirille ryhmä suuntaa Iso-Syötteelle joulukuun ensimmäisellä viikolla. Tammi-huhtikuu on myös tiiviin leireilyn aikaa ja viikonloppuleirejä kilparyhmällä on noin kerran kuukaudessa, minkä lisäksi pidempi kevätleiri pääsiäisenä.

Vuodenvaihteen jälkeen haetaan juoksuaskeleeseen lennokkuutta Kuortanehallista vuorottelemalla rataharjoitusta aluksi keskiviikon lamppulenkin kanssa. Tammikuusta alkaen käynnistyvät myös lauantain sprinttivedot Patruuna Areenassa, mistä löytyy varmasti yksi syy virkiäläisten viime vuosien hyvään sprinttivauhtiin. Rasti-Simpsiön valmennus- ja leirikeskus sekä oma testauslaitteisto mahdollistaa tarkan kehittymisen seurannan ja näiden hyödyntämisessä voidaan vielä edelleen parantaa.

Viestiliiga toi näkyvyyttä

Viime kesänä Virkiä sai rutkasti Viestiliiga-näkyvyyttä miesjoukkueen juostessa hyvillä sijoilla mm. Klaaniviestissä sekä Lahden sprinttiviestissä, mistä irtosi hienosti kahdeksas sija. Myös naisjoukkueen osalta pää saatiin avattua, kun pitkästää aikaa oli joukkue mukana SM-viestissä ja Viestiliigan finaalissa. Ensi kaudella tavoitteet ovat Viestiliigassa entistä korkeammalla sekä miehissä että naisissa.

Paksummalla kynällä ensi vuoden kilpailukalenteriin on kirjoitettu alkukauden kisoista ainakin Tiomila, Viestiliiga, nuorten näyttökilpailut, kesäkuun SM-keskimatka ja Jukolan ja Venlojen viestit. Loppukesällä ovat vuorossa monena vuonna toivelistalla olleen Ungdomens Tiomilan lisäksi, Nuorten Jukola ja SM-viesti kaikki syksyn henkilökohtaiset SM-kisat.

Suuntaa Luontoon -hankkeella maastot, harjoitukset ja reitit hyötykäyttöön

Keväällä käynnistynyt Suuntaa Luontoon -hanke ja neljän suunnistusseuran yhteistyö monipuolisti maastotarjontaa valtavasti. Upeita ja erilaisia maastoja löytyy myös lähialueelta ja näistä hyötyvät niin kilpasuunnistajat, harrastajat kuin myös muut luonnossa liikkujat. Yhteiset tapahtumat virkistävät toimintaa ja lisäävät mahdollisuuksia nuorten aktiiviseen harrastamiseen ja kipinän säilymiseen. Leader-rahoitteinen yhteistyöhanke jatkuu vuoden 2022 syksyyn saakka.

Suunta Huipulle -seuraohjelma ja Etelä-Pohjanmaalla käynnistyvä alueellinen Suunta Huipulle -toiminta terävöittää puolestaan 13-20 vuotiaiden huipulle pyrkivien valmennusta ja tuo toivottavasti koko alueen nuorille uutta intoa.

Junnujen, Nuorten ja Aikuisten ryhmille vastuuvalmentajat

Uutuutena tälle kaudelle kilparyhmän sisällä eri ikäryhmät saivat kaksi vastuuvalmentajaa per ryhmä. Tavoitteena on jakaa työtä ja mahdollistaa enemmän resursseja itse valmennukselle. Saimme mukaan myös valmennusosaamista seuran sisältä, kun Juha Nivukoski ja Ville Sivén liittyivät mukaan valmennustiimin. Seuravalmentajana Toni-Antti Viitasaari vastaa erityisesti taitoharjoitusten ja leiritysten suunnittelusta ja toteutuksesta yhteistyössä muun valmennustiimin kanssa.

  • Junnut H/D11-13: Juha ja Ulla Nivukoski
  • Nuoret H/D14-18: Lassi Hietala ja Juha Ekola
  • Aikuiset H/D20-21: Sauli Viitasaari ja Ville Sivén

Harjoituksissa Virkiällä on aina ovet avoinna ja esimerkiksi tammikuussa alkaviin Patruuna Areenan sprinttivetoihin ovat kaikki tervetulleita 5 e karttamaksun hinnalla!

Virkiän kilparyhmä 2021

22.11.2020

D12 Sanni Sippola
D12 Minttu Näykki
D13 Nanna Nivukoski
D13 Iines Sikkilä
D13 Sanni Kankaanpää
D15 Matilda Suokko
D15 Lotta Nivukoski
D15 Sini Hietala
D16 Venla Perälä
D16 Aida Koivisto
D16 Aino Kankaanpää
D16 Peppi Sikkilä
D18 Emmi Hietala
D21 Eeva Fränti

H13 Lauri Suokko
H14 Veeti Ojanen
H14 Leevi Paloniemi
H14 Lauri Oja
H15 Veeti Noponen
H17 Verneri Sankelo
H17 Juuso Ekola
H17 Oskari Rannila
H17 Pietari Jussinmäki
H18 Karri Stevander
H18 Teemu Pihlajamäki
H18 Sampo Sankelo
H20 Juho Koivisto
H20 Juho Kangas
H21 Antton Sankelo
H21 Lauri Koivumäki
H21 Mikko Poutanen
H21 Mikko Pajukangas
H21 Toni-Antti Viitasaari
H21 Miikka Ketonen
H21 Arto Fränti
H21 Ville Sivén
H21 Teemu Rantala

Jos olet kiinnostunut liittymään mukaan, ota yhteyttä tai täytä oheinen lomake.
Lassi Hietala, 0408241533, lphietala@gmail.com