​SM-yö haastoi Anttolassa - nuorille neljä plakettisijaa
Julkaistu: 14.10.2022 22.52

Otsalamppujen loisteen tuomaa lisäjännitystä oli ilmassa, kun suunnistuksen SM-kausi jatkui yösuunnistuksella Mikkelin Anttolassa. Jylhien kalliorinteiden lisäksi osin peitteinen mäkimaasto piti kilometrivauhdit kurissa, ratojen tarjotessa hyvin eri reitinvalintoja ja vaatien tarkkaa tekemistä.

Naiset ja miehet karsivat finaalipaikoista jo perjantaina ja Virkiästä tiensä jatkoon selvittivät Mikko Pajukangas ja Antton Sankelo. Hyvässä karsintavauhdissa oli myös Olli Koivumäki, mutta ajautuminen kutosrastin ohi rinteessä teki parin minuutin eron vaadittuun loppuaikaan. Sunnuntain finaaleissa Sankelo ja Pajukangas leimasivat 11 km radalla sijoille 40 ja 42.

Nuorten sarjoista virkiäläiset nappasivat mukaansa neljä plakettisijaa ja 20:n joukossa oli lisäksi neljä urheilijaa.

D16-tytöissä suomenmestaruutta puolustanut Sini Hietala suunnisti neljänneksi. –Kaikki rastit tuli suoraan, alun menin tosi tarkasti, tiivisti 43 sekuntia pronssista jäänyt Hietala. 16-tyttöjen mainion virkiäläispanoksen täydensi Lotta Nivukoski nousten hyvällä loppuvedolla tiukan kisan kuudenneksi.

16-pojissa Iisakki Jussinmäki jatkoi hyviä otteita ja suunnisti 4,6 km radalla seitsemänneksi, nelosrastille tulleesta hausta huolimatta. Neljännen plakettisijan virkiäläisille otti D20-tyttöjen 5,3 km radalla niin ikään seitsemänneksi leimannut Emmi Hietala, kun eroa mitaliin jäi 1.48.