Virkiän joukkueet jälleen mukana Tiomilassa, miehille 75. sija ja naiset 154.
Julkaistu: 14.05.2022 19.45

Virkiän joukkueet jälleen mukana Tiomilassa, miehille 75. sija ja naiset 154.

Kevään suurviestiklassikko Tiomila suunnistettiin Ruotsin Örebrossa. Muutaman välivuoden jälkeen Virkiä oli jälleen mukana, kun viime esiintymisestä oli miehissä vierähtänyt 6 vuotta ja naisissa 10 vuotta. Tavoitteet täyttyivät, kun miehet leimasivat sijalle 75 ja naiset sijalle 154.

Virkiän nuori naisjoukkue haki 5-osuuksisesta Damkavlenista ennen muuta viestikokemusta 3-4 vuoden päähän. Ruotsalais- ja norjalaisseurat hallitsivat 6-9 km osuuksia ja vaikka aivan parasta menoa ei virkiäläisjoukkue ensimmäiseen Tiomilaansa löytänyt, toi tasainen joukkuesuoritus sijan 154 viisikolla Peppi Sikkilä, Sini Hietala, Emmi Hietala, Emilia Korkonen ja Lotta Nivukoski. Naisten viestin voittoon suunnisti norjalainen Nydalens SK, kun paras suomalaisjoukkue oli kahdeksanneksi yltänyt Kalevan Rasti.

Suunnistusta läpi yön

Miesten 10-osuuksinen yöviesti starttasi maastoon otsalamppujen valossa. Myös miehissä virkiäläisillä oli runsaasti uutta polvea mukana ja viime hetken joukkuemuutoksiltakaan ei vältytty.

Virkiän aloittajana Toni-Antti Viitasaari vaihtoi 11 km avausosuudelta pitkäksi letkaksi venyneessä ryhmässä sijalla 125. Sampo Sankelon tehtyä 2-osuudella kovaa nousua, näytti 65:nneksi nousseen Virkiän asetelmat hyviltä ennen tärkeitä yöosuuksia. Yksi ratkaisuosuuksista 15,5 km “långa natten” oli Virkiässä uskottu Mikko Pajukankaalle, joka nostikin joukkueen sijalle 55. Lähes 20 lampun letka tarjosi vauhdinpitoa vielä seuraavillekin osuuksille ja Virkiä pysyi hyvin menossa mukana aamuyön lyhyemmillä 6 km osuuksilla nuorten miesten viedessä viestiä.

Ankkuriosuudella Virkiän virolaisvahvistus Ats Sõnajalg sai tehdä pääosan matkaa omaa työtään ja leimasi joukkueen 12 tunnin ja 57 sekunnin loppuajalla sijalle 75. Viitasaaren, Sankelon, Pajukankaan ja Sõnajalgin lisäksi joukkueessa suunnistivat Antton Sankelo, Miikka Ketonen, Olli Koivumäki, Juuso Ekola, Oskari Rannila ja Pietari Jussinmäki. Miesten viestin voittoon suunnisti ruotsalainen OK Linné, kun paras suomalaisjoukkue Tampereen Pyrintö ylsi neljänneksi.

Seuraavan kerran Virkiän viestijoukkueet kilpailevat Viestiliigassa Hämeen Rastiviestissä 21.5. ennen 18.6. suunnistettavaa Lukkari-Jukolaa.

Kaikki tulokset
Kartat, radat ja reitit