SM-yöstä Pepille pronssia, Ainolle ja Anttonille plaketti
Julkaistu: 06.10.2020 00.00

Ensimmäistä vuotta SM-yöhön osallistuneista 15-sarjan tytöistä Peppi Sikkilä suunnisti SM-pronssia, Aino Kankaanpää kesän ensimmäisen plakettisijan sijoituttuaan seitsemänneksi ja vielä H20-sarjassa Antton Sankelo oli kahdeksas. Virkiäläisssuunnistajien tämän kesän henkilökohtaisten SM-kisojen mitaliputki sai näin taas jatkoa.

Sarjan kymmennenneksi viimeisenä 3,7 km radalle lähtenyt ja maalissa kärkiajan leimannut Sikkilä joutui maalissa vielä jännittämään hyvän aikaa ennen mitalin varmistumista. Espoon Suunnan Silva Kempin suunnistettua mestariksi, olivat mitalistien erot kuitenkin lopulta selviä ja ero pronssisijalta neljänteen oli 1,5 minuuttia. Aino Kankaanpäällä oli kolmosrasti teettää vaikeuksia, mutta sen jälkeen lippu löytyi hyvin ja sijoitus maalissa hienosti seitsemäs.

H20:ssä taitavaksi yöketuksi tiedetty Antton Sankelo oli hyvässä vauhdissa, mutta kahdeksannelle supparastille tullut 3,5 puoliminuuttinen vei ulos mitalikamppailusta. Sarjan mestaruuden vei Turun Metsänkävijöiden latvialaissuunnistaja Fricis Spectors.

Muista virkiäläisistä lähimmäs plakettisijaan ylsivät D18-sarjassa Emmi Hietala 13:nnella sijalla vajaat 2 minuuttia kymppisijasta ja H18:ssa Sampo Sankelo 14:nnellä sijalla, 3 minuuttia plaketista.