Tampere Sprint Tourin 2- osakilpailu suunnistettu
Julkaistu: 10.07.2020 00.00

Tampere Sprint Tourin 2. osakilpailu suunnistettiin 8.7. Teknillisen lukion ympäristössä Hervannassa. 18-vuotiaiden sarjat olivat virkiäläisten hallintaa, kun Sampo Sankelo voitti H18-sarjan ajalla 12:36 ja Emmi Hietala D18-sarjan ajalla 14:49. Juoksuvauhti vaikutti olevan voittajilla kohdillaan, sillä reiluista voittomarginaaleista huolimatta yksi vajaat puoli minuuttia pidempi reitinvalintakin mahtui molempien suorituksiin. 18-sarjat saivat väliaikoihin hyvää vertailupohjaa saman radan juosseista pääsarjoista, missä voittoajat olivat Akseli Ruoholan 11:19 ja Venla Harjun 13:10.

Miehissä 3,1 km radalle starttasi 33 kilpailijaa. Virkiän värejä esillä pitivät 1 sekunnin erolla kuudenneksi ja seitsemänneksi suunnistaneet Toni-Antti Viitasaari ja Mikko Poutanen. Ratamestari oli hakenut muutamilla kielletyillä alueilla lisää vaativuutta reitinvalintoihin, mutta kaksikko vältti nämä ansat ja ajoilla 12:05 ja 12:06 päivän ykköseen MS Parman Akseli Ruoholaan eroa oli maalissa noin 46 sekuntia.

Mikko Poutanen oli seitsemäs, sekunnin verran Toni-Antti Viitasaaresta.

Kartanvaihdon sisältäneillä radoilla sprinttituntumaa saivat myös muutamia pidempiä kiertoja valinneet Teemu Pihlajamäki ja Sini Hietala. Teemun sijoitus oli H18:n kuudes ja Sinin D14-sarjan kolmas. Ikäsarjoissa Sauli Viitasaari avasi sprinttikauden H55:n viitossijalla.

Seuraavan kerran sprinttiä juostaan Seinäjoen tuplasprintissä 19.7., Markki-sprintissä Kortesjärvellä 29.7. sekä PowerPark-sprintissä 1.8.