Oravatonni jatkoi kisaviikonloppua Valpperissa
Julkaistu: 10.10.2019 00.00

Ennen Oravatonnia samassa maastossa kilpailtiin myös aikuisten Viestiliigan finaali, missä voitto meni tänä vuonna Tampereen Pyrinnölle sekä miesten että naisten sarjassa. Oravatonnin pääsarjoina olleiden H- ja D16-sarjojen GPS-seuranta toi lisää mielenkiintoa kilpailun seurantaan. Ilman virheitä ei selvinnyt yksikään 16-sarjan suunnistaja, joten vaativuutta radoilla ja rastipisteillä oli vähintäänkin riittävästi.

Virkiäläisistä parhaalle sijoitukselle suunnisti H16:ssa Sampo Sankelo. Kolmos- ja nelosrasteille tulleiden pienten virheiden sekä edellispäivän valintaleiritestien myötä jalka ei ollut enää sunnuntaina keveimmillään, mutta siitä huolimatta sijoitus oli maalissa neljäs, nelisen minuuttia voittajasta.

Tyttöjen D16-sarjassa Emmi Hietala suunnnisti puolestaan yhdeksänneksi. Päivän voittaja Silva Kemppi tavoitti Emmin kolmosrastilla ja kolmen tytön porukassa lähtösuunta aukesi vasemmalle tuoden 1,5 minuutin verran. Yhtä rastinottoa lukuunottamatta radan loppupuoliskolla GPS-pallukka löysi lipun sujuvammin ja sijoitus nousi lopulta kymmenen joukkoon.

D13-sarjassa Sini Hietala suunnisti seitsemänneksi. Oravapysti ja viides sija jäi tällä kertaa niukasti kahdeksan sekunnin päähän. Seurojen välisessä pistekilpailussa pistetiliä vielä yhdellä kartuttavia kymppisijoituksia tulikin kaksin kappalein, kun Aino Kankaanpää oli D14:n kymmenes ja Iines Sikkilä suunnisti samalle sijalle D11-sarjassa. Niin ikään D11:ssä kilpaillut Sanni Kankaanpää suunnisti 15:nneksi ja H9-rastireitillä ensi vuonnakin suunnistava Samu Hietala oli 20.

Seitsemän suunnistajan voimin Virkiä oli lopulta Oravatonnipisteiden 21., kun voiton ja 800 e stipendin vei kirkkonummelainen Lynx.