Leimausleiri Tampereella 5.-8.6.
Julkaistu: 29.06.2023 22.55

Leimausleiri Tampereella 5.-8.6.

LEIMAUS 2023

MAANANTAI: Maanantaina saavuimme Tampereelle, meidän hotellille Scandic Koskipuistoon. Ensimmäisenä harjoituksena oli sprinttivetoja Saukonpuistossa. Radat olivat melko selkeät, joten ne sopivat hyvin ensimmäiseksi harjoitukseksi. Lounas ja päivällinen syötiin joka päivä Sammon lukiolla ja iltapalat sai ottaa mukaan päivälliseltä, aamupala oli Scandic Koskipuisto -hotellissa, jossa yövyimme. Päivällisen jälkeen oli avajaiset Kaupin pesäpallostadionilla ja sen jälkeen päivän toinen harjoitus vesitornin maastossa, joka on aivan pesäpallostadionin läheisyydessä. Harjoituksen jälkeen lähdimme ratikalla takaisin hotellille, isommat sai kulkea yksin ratikalla ja pienemmät ohjaajien kanssa. Hiljaisuus alkoi joka ilta kymmeneltä.

TIISTAI: Tiistaina oli aikainen herätys aamupalalle ja aamupalan jälkeen lähdimme bussilla harjoitukseen, jossa pienemmät (RR, TR ja Taso1) suunnistivat Topintuvan maastossa ja vanhemmat (Taso2, Teho ja Pro) Puuvuoren maastossa. Maastot olivat nopeakulkuista, vaikka maasto kartalla näytti aluksi hitaalta. Lounaan jälkeen lähdimme Pirunvuoren taitoharjoitukseen, jossa suunnistukseen piti keskittyä erityisen huolella ja vauhtia sai vähentää. Päivällisen jälkeen leiriläisillä oli vapaa-aikaa, mutta ohjaajilla oli vielä illalla ohjaajainfo.

KESKIVIIKKO: Keskiviikkona lähdimme tuttuun tapaan ratikalla yliopiston harjoitukseen, jossa ensimmäinen sprintti juostiin Sorsapuistossa venetsialaiskartalla eli kävelytiet oli merkitty karttaan sinisellä kanaaleiksi, jotka sai ylittää vain ”siltoja” pitkin, joita karttaan oli merkitty ja maastossa ne oli merkitty muovikartioilla. Toinen sprinttiharjoitus oli normaalia sprinttiä haastavalla yliopiston alueella. Lounaan jälkeen oli jo päivän toinen harjoitus. Harjoituksen alussa saimme tietää myös leiriviestin joukkueet ja keksimme joukkueille nimet: Virkiän Nauttijat, Virkiän Vikkelät, Virkiän Isännät, Virkiän Nelonen Orienteering sekä Virkiän Pehmolelut. Nuoremmilla (RR, TR ja Taso1) oli 2-3 rataa, jotka sai juosta haluamassaan järjestyksessä ja vanhemmilla (Taso2, Teho ja Pro) oli knock-out sprinttiharjoitus, jossa oli kolme eri rataa: alkuerä, välierä ja finaali. Harjoitus toteutettiin yhteislähtönä. Illalla päivällisen jälkeen oli leiridisco. Alle 12-vuotiaat pääsivät aikaisemmin omaan leiridiscoon ja myöhemmin yli 12-vuotiaat. Leiridiscon jälkeen menimme hotellille valmistautumaan seuraavan päivän leiriviestiin.

TORSTAI: Viimeinen Leimaus-leirin päivä lähti käyntiin aamupalalla, jonka jälkeen pakkasimme tavarat laukkuihin ja lähdimme ratikalla kohti leiriviestiä, joka oli jo tutulla Kaupin pesäpallostadionilla. Sade ei suunnistajia haitannut ja leiriviestissä nähtiin paljon onnistumisia. Viestissä oli 153 joukkuetta ja Virkiän joukkueista paras oli Virkiän Nauttijat, joka sijoittui upeasti seitsemänneksi. Kaikki Virkiän viisi joukkuetta sijoittuivat todella hyvin viestissä. Leiriviestin jälkeen lähdimme viimeistä kertaa ratikalla hotellille. Hotellilla kävimme vielä peseytymässä ja pakkasimme loputkin tavarat ennen lounaalle lähtöä. Lounaalle menimme bussilla Sammon lukiolle, josta lähdettiin bussilla kotia kohti onnistuneen Leimaus-leirin jälkeen.