​Heiska mukaan Virkiän valmennustiimiin
Julkaistu: 24.01.2023 20.40

​Heiska mukaan Virkiän valmennustiimiin

Virkiän kilparyhmässä tapahtuu jälleen, kun Kilparyhmän valmennus vahvistaa rivejään merkittävästi Samu Heiskan liittyessä seuran valmennustiimiin! Isokyröläislähtöinen ja Virkiässäkin 2012-14 suunnistanut Heiska, on oman suunnistusuran ohella toiminut viime vuosina mm. nuorisovalmentajana nykyisellä asuinseudullaan Kouvolassa.

Virkiässä Heiska aloittaa seuran osa-aikaisena valmennuskoordinaattorina tuoden mukaan uutta virtaa niin miesten ja naisten edustusryhmien kuin nuortenkin valmennuksen kehittämiseen, leirityksiin ja taitoharjoitteluun. Virkiän seuravalmentajana jo pari kautta toiminut Tapani Koskenoja jatkaa niin ikään Virkiän valmennustiimissä.

- Mukava palata tuttuihin ympyröihin, missä toiminta on kokonaisvaltaista ja pyrkimys kehittää toimintaa vielä entisestään on kova. Urheilijoiden taso on nytkin jo hyvällä mallilla, mutta on hienoa antaa omia näkökulmia harjoitteluun ja toivonkin sen antavan mahdollisuuden kehittymiseen, iloitsi Heiska.

TuMe:n väreissä itse suunnistava Heiska ylsi viime kaudella mm. suunnistuksen EM-kilpailuihin Viroon ollen keskimatkalla 36. ja Jukolan Viestissä Turun Metsänkävijät sijoittui puolestaan kahdeksanneksi.

Myös Virkiän suunnistusjaoston tuore puheenjohtaja Juha Sippola oli tyytyväinen valmennustiimin vahvistumisesta

- Todella hieno asia, että saimme Samun mukaan toimintaan. Näin saamme tekemiseen lisää osaamista ja uusia ajatuksia sekä pystymme panostamaan entistä enemmän urheilijoiden taitoharjoitteluun, tiivisti Sippola.

Virkiän kilparyhmän talviharjoituskausi on edennyt muutenkin mainiosti . Joulukuun alun avausleirillä Jämillä päästiin vielä suunnistamaan ja loppiaisen tienoilla Pk/hiihtoleiri Piispalassa kartutti harjoitustunteja monipuolisesti hiihtäen, juosten ja sprinttisuunnistaen.

Jo aiemmin seuraan liittyneiden vahvistusten lisäksi paluumuuttajana Virkiään liittyy muutaman vuoden Nouskissa suunnistanut Hermanni Sankelo täydentämään miesten ryhmää. Virkiästä Nouskiin suuntaa puolestaan Mikko Poutanen.

Helmikuun alussa yli 30 kilparyhmäläistä suuntaa Turkuun sprinttipainotteiselle Helmileirille, missä seuran urheilijat pääsevät tekemään kovia treenejä mm. Lahden Suunnistajien sekä varsinais-suomalaisten seurojen kanssa.