SM-halleista yleisurheilijoille mitaleita - Sara paukuttaa painonheiton SE -tuloksia!
Julkaistu: 28.02.2022 17.10

Yleisen sarjan SM-hallit pidettiin Kuopiossa 19.-20.2. ja nuorten kisat Helsingissä 26.-27.2. Molemmista kisoista oli Virkiän urheilijoilla tuomisina mitaleita, yhteensä yksi mestaruus, kaksi hopeaa ja yksi pronssi!

Suomen mestaruuden otti kolmannen kerran peräkkäin naisten 3000m:n kävelyssä Anniina Kivimäki, joka kiihtyvällä vauhdinjaolla pudotti muut kilpailijat kannoiltaan ja vei voiton ajalla 13.06,13. Aika jää Anniinan halliennätyksestä vajaat 10 sekuntia, mutta nyt oli tavoitteena mestaruus eikä niinkään aika.

Samoissa kisoissa Valtteri Louko juoksi hienosti 60m:n alkueristä jatkoon ja jäi vain niukasti loppukilpailun ulkopuolelle ennätystään lähentelevällä ajalla 6,94, jolla kokonaiskisassa tuli jaettu 9. sija. 200 metrillä loppukilpailupaikka jäi yhden sadasosan päähän ajalla 21.98.

Nuorten kisoissa Valtteri jatkoi vahvaa menoa ja otti sekä 60m:n että 200m:n matkoilla hopeaa sarjassa U20! 60m kulki sadasosasekunnin päähän omasta ennätyksestä aikaan 6,88 ja 200m tuotti oman ennätyksen ajalla 21,95. Molemmilla matkoilla Oulun Pyrinnön Niko Kangasoja oli vain niukasti nopeampi. Inka-Maria Ylitalo nappasi pronssia U20 -sarjan 60m:llä ajalla 7.83. Mitali on Inka-Marian ensimmäinen mestaruusmitali ja näkymät ensi kesään ovat kutkuttavan lupaavat! Välierissä tuli lisäksi halliennätys 7,80. Ennätys tuli samoin tuulettomissa olosuhteissa 200m:llä, jossa ennätys kirjataan nyt luvuin 25,96 ja sijoitus oli 9.

Nuorten kisoissa nähtiin muitakin hyviä tuloksia, joilla Teemu Pihlajamäki oli U20 -sarjan 800m:n 11. ennätysajallaan 2.01,38. Viivi Louko oli U18 kuulassa 13. tuloksella 11.69 ja selviytyi 60m:n alkueristä välieriin halliennätyksellään 8,17. Anni Takamaa oli U18 800m:n 15. ennätyksellään 2.30,31.

Heta Veikkola oli samaan aikaan valmistautumassa Omanissa kilpakävelyn joukkuemestaruuskilpailuihin, jossa perjantaina 4.3. starttaa U20 10km klo 6.00 Suomen aikaa. Omanin Muscat on varsin eksoottinen kilpailupaikka mille tahansa yleisurheilulajille ja olosuhteet ovat melko haastavat. Onnea Hetalle maailman valioiden joukossa! Streamia oletettavasti kisasta on myös tarjolla, siitä lähemmin worldathletics.com.

Sara Killinen pyörähtelee ennätyslukemia Yhdysvalloissa. Nykyinen virginialainen ylitti painonheitossa 22m uudella Suomen ennätystuloksella 22.21! Kun Suomen moukarin ykkösnimi Silja Kosonen saa samaan aikaan samalla välineellä tuloksen 21.51, niin voidaan todeta, että Sara on hyvässä vauhdissa!

Ensi kuun jälkeen on toukokuu ja valtakunnallinen yleisurheiluviikko. Lähemmin tuonnempana.