Nuorten EM-kilpailuissa neljä Virkiän urheilijaa!
YleisurheiluJulkaistu: 07.07.2021 15.49

Nuorten EM-kilpailuissa neljä Virkiän urheilijaa!

Nuorten euroopanmestaruuskilpailut käydään Tallinnassa Virossa heinäkuun aikana. Ensin kilpaillaan 23-vuotiaiden EM-kisat 8.-11.7., ja heti perään 20-vuotiaiden EM-kilpailut 15.-18.7. Mukana on neljä Virkiän urheilijaa, sekä joukkueiden kävelyvalmentajaksi mukaan lähtenyt yleisurheilujaoston puheenjohtaja Marko Kivimäki. Tästä jutusta voit lukea Virkiäläisten mietteistä kilpailuiden alla sekä aikataulut ja tärpit tulosseurantaan.

Kilpailuita voit seurata alla olevista linkeistä

Torstai 8.7., lauantai 10.7. - Sara Killinen

Ensimmäisenä Virkiäläisistä kilpailun starttaa moukarinheittäjä Sara Killinen. Kahdessa karsintaryhmässä nelikiloista moukaria viskoo kaikkiaan 24 naista. Vuorokausi ennen karsintaa tilastoissa kymmenentenä oleva Killinen kuulostaa iloiselta ja toteaa lähtevänsä kilpailuun odottavaisin mielin. Karsintaryhmät heittävät torstaina klo 19.00 ja 20.10 ja finaali starttaa lauantaina 10.7. klo 17.40.

Perjantai 9.7. - Anniina Kivimäki

Seuraavaksi katseet kannattaa kääntää kilpakävelijä Anniina Kivimäen edesottamuksiin. Kivimäen 20km kilpakävely on klo 19.00 perjantaina. Kivimäki kertoo lähtevänsä kilpailuun hyvillä fiiliksillä, vaikka kuun vaihteessa alla onkin kolmisen viikkoa kävelemätöntä treeniaikaa jalkapöydän tulehduksen takia. Hän kertoo kuitenkin tehneensä hyviä treenejä esimerkiksi kuntopyörällä, joten kunnon pitäisi olla kohdallaan ja nähtäväksi jää ainoastaan se, miten jalat toimivat. Myös viilennykseen on valmistauduttu huolellisesti kuuman sään vuoksi. Kilpailuun lähtee kaikkiaan 25 naista, joista ennakkoon Kivimäki on 12.

Torstai 15.7. - Heta Veikkola

Heti U20 EM-kilpailuiden avauspäivänä radalle pääsee toinen Virkiän kilpakävelijöistä, Heta Veikkola. Hän kertoo, että edeltävien viikkojen aikana kunto on rakennettu mahdollisimman hyväksi. Alla on hyviä harjoituksia, kävelykarnevaalien onnistuneet kisat sekä ehjänä pysynyt kroppa, joten ennen kisaa Veikkola on erittäin luottavaisin fiiliksin. Hän kertoo, että kisaan ei ole vielä odotuksia, vaan ajatukset ovat kilpailun sijaan vielä huolellisessa viimeistelyssä ja valmistautumisessa. "Tottakai toivon, että kaikki menisi nappiin ja pääsisin kisaamaan mahdollisimman hyvällä ja itsevarmalla fiiliksellä" Veikkola toteaa.

Sunnuntai 18.7. - Valtteri Louko

Kisojen päätöspäivänä riittää vielä jännitettävää, kun kisoihin 4x100m viestin varajuoksijana lähtevä Valtteri Louko saattaa päästä tositoimiin Kadriorgin Stadiumilla. Louko kertoo, että muutamilla joukkueen juoksijoilla on ollut kilpailuihin vaikuttaneita takareisivaivoja viime aikoina, joten varajuoksijanakin pitää olla valmius juosta. "Tietysti kun olet varalla niin ei fiilikset mitkään parhaat ole, kun lähdet kisoihin periaatteessa vaan mukaan etkä pääse edes kisaamaan, mutta lähdetään sinne ja katsotaan pääseekö juoksemaan vai ei" Louko pohtii. 4x100m alkuerät starttaavat sunnuntaina 18.7. klo 11.10 ja mahdollinen finaali myöhemmin samana päivänä klo 16.50.