Julkaistu: 26.07.2021 19.20

Kauden parasta peliä, mutta SIF oli vielä liian kova

Virkiä lähti lauantaina sarjakärki Sundom IF:a vastaan niukalla ja todella nuorella miehistöllä. Penkillä oli vain neljä vaihtoehtoa valmennuksen käyttöön. Kotijoukkueella oli suurimmat maalitykit mukana ja keski-iältään muutaman vuoden vanhempi ryhmä kasassa.

Virkiä ei kuitenkaan kuvia kumarrellut ja vain neljän minuutin jälkeen Joonas Kuula syötti keskeltä Oskari Kosken vapaaksi ja sijoitus oli maalissa. Pari minuuttia myöhemmin SIF sai vapaapotkun 25 metristä ja sen jälkitilanteesta sivurajan kulmalipun vierestä. Siitä Anton Vest puski tilanteen tasoihin. Pelissä tapahtui molemmissa päissä ja seuraava maali syntyi 11 minuutin kohdalla, kun Joel Sunabacka nosti keskiympyrästä korkean pallon kohti kärkipelaajaa ja kamppailun päätteeksi Virkiän maalivahti nyrkkeili pallon omiin. Sundomin oikealla laidalla Sunabacka-Siegfrieds-Kronholm-kolmikko oli jatkuvasti vaarallinen ja puolen tunnin pelin jälkeen joukkueen maalikuningas Alexander Kronholm teki tilanteeksi jo 3-1. Sama kolmikko toimi vielä uudestaan ensimmäisen puoliajan lopussa ja Ludwig Siegfriefs tykitti taukolukemiksi tylyt 4-1. Virkiä oli kuitenkin pirteä omissa yrityksissään ja päät eivät painuneet missään vaiheessa, vaikka vastustaja oli todella taitava ja huomattavasti kokeneempi.

Virkiän valmennus sai valettua uutta uskoa joukkueeseen pukukopissa ja vajaa puoli tuntia toisen puoliajan alussa oli kauden parasta peliä. Maaliin asti se ei johtanut, vaikka paikkoja syntyi muutama. Ottelun loppupuolella vaihdot ja Topias Mäen loukkaantuminen sekoittivat hetkeksi Virkiän pelin ja SIF pääsi nopesti tekemään vielä kaksi maalia. Oskari Kosken huipputarjoilusta Samuel Korpela kaunisteli lukemiksi 6-2 viimeisillä minuuteilla.

Tylyt lukemat antavat totuudenmukaisen kuvan lauantain joukkueisen voimasuhteista. Nuori joukkue taisteli kuitenkin koko ottelun ajan ja se lupaa hyvää loppukautta ajatellen. Sama vastustaja nähdään tiistaina klo 19 Keskuskentällä Regions Cupin ottelussa, mutta kentällä voi olla hieman erilaiset joukkueet.