Tiukka taistelu meni FC Kiistolle
Julkaistu: 23.07.2021 11.50

Ennakkoon vahvaksi vastustajaksi tiedetty FC Kiisto saapui Lapualle keskiviikkona 21.7.2021 pelaamaan pari viikkoa aiemmin siirretyn pelin Virkiää vastaan. Tällä kerralla Virkiällä oli kasassa täysi vaihtopenkki, joten valmentaja Justus Lahtinen pääsi suunnitelmaan taktiikat lähes optimaalisesta tilanteesta, tosin kapteeni Antti Julin oli pois kokoonpanosta ja nauha oli tällä kerralla Miika Korpelan käsivarressa. FC Kiistolta puuttui osa kokeneemmasta kaartista ja vaihdossa oli vain neljä pelaajaa. Ensimmäinen puoli tuntia meni tilastojen valossa FC Kiiston nimiin, sillä yrityksiä ja niistä seuranneita kulmapotkuja oli runsaasti. Toisaalta myös Virkiällä oli pallonhallintaa, mutta viimeinen syöttö ei löytänyt omia pelaajia vaarallisissa paikoissa. Todellisia vaaranpaikkoja Virkiällä oli yksi ja FC Kiistolla kaksi. 12 minuutilla Virkiän Arttu Happosen yritys meni niukasti ohi alakulmasta, toisessa päässä 17 minuutin kohdalla Topias Mäki pelasti pallon maaliviivalta ja 27 minuutin kohdalla Kiiston pelaaja ei osunut tyhjään maaliin. Ottelun avausmaali nähtiin 37 minuutin kohdalla, kun FC Kiisto nousi oikeaa laitaa ja loistavan keskityksen kävi upottamassa Nicolas Tuisku. Takaisku herätti Virkiän ja avauspuoliskon viimeiset minuutit mentiin kotijoukkueen tahdissa. Myös tulosta tuli, kun 39 minuutilla Virkiä sai 40 metristä vapaapotkun, jonka FC Kiiston maalivahti Jukka Pylväinen nyrkkeili ulos boxista. Oskari Koski palautti pallon nopeasti takaisin maalin eteen ja Topias Mäki puski pallon maaliin. Tauolle siirryttiin tilanteessa 1–1.

Tauolla molemmat joukkueet tekivät yhden vaihdon, kun Virkiältä kentälle tuli Miika Mattila ja Kiistolta Roni Jääskä. Kentän jättivät Elias Koskela ja Toni Pylkkänen. Parin minuutin pelin jälkeen FC Kiisto onnistui toistamaan ensimmäiseen maaliin johtaneen kuvion. Tomi Paananen nousi oikeasta laidasta ja keskitti takatolpalla, josta tällä kerralla Ossi Katajamäki pisti pallon maaliin ja tilanteeksi 1–2. Tämän jälkeen ottelun tempo laski ja tilanteita tuli huomattavasti vähemmän kuin ensimmäisellä puoliajalla. 71 minuutin kohdalla sisään tuli Virkiältä Roni Reinikainen, Sisu Jaakkola ja Saku Jääskeläinen ja vähän myöhemmin ensin Samuel Korpela ja lopussa Jesse Sillanpää. Virkiän kiriä saatiin kuitenkin odottaa lisäajalle asti. Tuloksena oli pari paikkaa ja kolme kulmaa, mutta maaliin asti palloa ei saatu. Pisteitä ei jäänyt kotijoukkueelle tällä kerralla, mutta ottelussa oli nähtävissä parannusta pariin viime peliin.

Jatkossa vaatimukset kovenet, sillä ensi lauantaina on vastassa vierasottelussa Sundom IF, joka johtaa tällä hetkellä sarjaa ilman tappioita. Vastus ei helpota myöskään seuraavassa kotiottelussa, sillä tiistaina 27.7. Regions Cupin ottelussa vastustajaksi on arvottu myös Sundom IF. Ensi viikolla on vielä toinen kotipeli lauantaina 31.7. ja silloin vastustajana on Sporting Kristina, jonka pistesaldo aukesi edellisessä ottelussa tasapelillä Korsnäs FF:n isäntänä.