KPV Akatemia ei antanut mahdollisuuksia Virkiälle
Julkaistu: 16.07.2021 09.23

Sunnuntaina iltapäivän helteessä pelattu ottelu ei tarjonnut yllätyksiä, vaikka molempien joukkueiden kokoonpanoissa oli runsaasti muutoksia aikaisempiin otteluihin ja kentällä nähtiin runsaasti nuoria pelaajia. Virkiä lähti otteluun vain neljällä vaihtopelaajalla eikä kotijoukkueen penkilläkään ollut kuin viisi vaihtoehtoa. KPV on aloittanut kauden vakuuttavasti ja mukana on ollut myös edustuksen pelaajia. Tällä kerralla mukana oli maalivahti Sergey Lazarev.

Virkiän ensimmäinen paikka aukesi parin minuutin pelin jälkeen, kun Antti Julin syötti Elias Kulmalan vapaaksi rangaistusalueen rajalla. Vasemman jalan veto meni kuitenkin ohi takakulmasta. Seuranneesta maalipotkusta KPV Akatemia rokotti nopealla hyökkäyksellä lukemiksi 1–0 Atte Hentun toimesta. Seuraavan vartin ajan peli oli tasaista ja paikkoja oli molemmissa päissä. 17 minuutin kohdalla Samuel Korpela joutui jättämään kentän ja tilalle tuli Josias Lahtinen. Kotijoukkue antoi Virkiän pitää palloa, mutta vaarallisia tilanteita ei syntynyt paria kulmaa lukuun ottamatta. Kotijoukkueen hyvin organisoitu peli tuotti tulosta, kun 28 minuutilla KPV katkaisi syötön keskikentällä ja pallo oli nopeasti maalissa Sampo Rintalan viimeistellessä. Pari minuutti myöhemmin Rintala löysi tilaa puolustuksen keskeltä ja lukemat olivat jo 3–0 ja peli oli käytännössä ratkennut. Heti maalin jälkeen Arttu Happosella oli hyvä paikka, mutta maaliin asti palloa ei saatu. Elias Koskela antoi vielä muutamia keskityksiä, mutta kovin vaarallisia tilanteita niistä ei syntynyt. Ensimmäisellä puoliajalla peli oli koko ajan KPV Akatemian hallinnassa, vaikka joukkue ei edes pyrkinyt pitämään palloa, nopeat vastahyökkäykset tilanteenvaihdoista toimivat hyvin. Virkiälle ei syntynyt tilanteita, koska hyvin organisoitu puolustus ei päästänyt pelaamaan palloa vaarallisille alueille. Virkiän hyökkäykset olivat hätäisiä ja keskitykset lähtivät kaukaa, siksi Lazarevin ja toppareiden oli helppo poimia ne talteen.

Toisen puoliajan alussa Virkiällä oli hyvä paikka, kun Josias Lahtinen ja Arttu Happonen syöttivät Antti Julinille paikan, mutta pusku meni yli maalin. Tämän jälkeen KPV painoi kaasua ja hetken aikaa pallo kulki vihreältä pelaajalta toiselle. KPV:n pelaajan loukkaantuminen ja siitä seurannut alivoima tasoittivat hetkeksi pelin, mutta alivoiman päätteeksi Atte Henttu huomasi tilaisuuden tulleen ja nosti pallon 40 metristä yli maalilta nousseen Onni Pelkkikankaan. 4–0 tilanteessa ottelun tempo laski, kun KPV sai määrätä ottelun tahdin. 69 minuutin kohdalla kentälle tulivat Otto Sarvela ja Sisu Jaakkola, kentän jättivät Elias Koskela ja Arttu Happonen. Viimeinen vaihto tuli 83 minuutilla, kun Josias Lahtinen loukkaantui ja valmentaja Justus Lahtinen tuli kentällä ottelun loppuhetkiksi. KPV Akatemia voitti Kolmosen jo viime kaudella ja tekemisen laatu näkyi myös tässä pelissä.