Virkiä EPUn paras seura Kalevan Kisoissa
YleisurheiluJulkaistu: 30.06.2024 22.41

Pistesijat olivat Virkiän urheilijoiden saaliina, kun Kalevan Kisat saatiin päätökseen Vaasassa. Anniina Kivimäen nelostila 10km:n kävelyssä ja sama sijoitus Valtteri Loukolla 200 metrillä olivat parhaimmat sijoitukset tiukoissa mestaruuskamppailuissa. Valtteri sijoittui lisäksi viidenneksi 100 metrillä ja Hermanni Suutala oli keihään karsinnan kahdestoista, kun kymmenen parasta selviytyi loppukilpailuun.

Anniinan kilpailu helteisessä säässä oli hyvinkin ennakko-odotusten mukainen. Aivan mitalivauhtiin ei kuitenkaan kisassa ollut rahkeissa varaa. Valtterin nousujohteinen kesäkuu jatkui tiukassa 100 metrin finaalissa, jossa mitalisijakaan ei jäänyt kuin parin sadasosan päähän. Aika 10,50 on hyvinkin normivaihtelun rajoissa ja vankistaa Valtterin asemaa valtakunnan kärkisprinttereiden joukossa. 200m sujui ehkä jopa hieman yli odotusten ajan 21,24 tuodessa sijan neljä. Alkuerässä kulki vielä kymmenyksen kovempaa. Hermanni heitti keihään karsinnassa 71,01. Tulos kertoo tason vakiintuneen yli 70 metriin, joka mahdollistaa jatkossa tähyämisen kohti vieläkin kovempia sijoituksia.

Virkiän urheilijat keräsivät Kalevan Kisoista yhteensä 14 pistettä, joka oli eniten Etelä-Pohjanmaan seuroista. Tämän johdosta Virkiä saa viime vuoden malliin vuodeksi haltuunsa ns. Vekan pytyn, jonka EPUry antaa kiertopalkintona EPUn parhaalle seuralle!

Tasokasta yleisurhellua on myös 9.7. Lapualla, kun Myötätuulisprintit käydään Keskuskentällä. Tervetuloa mukaan!