Valtteri kahteen mestaruuteen, Linnealle hopeaa
YleisurheiluJulkaistu: 25.02.2024 14.35

Valtteri Louko otti tuplamestaruuden, kun nuorten Suomen mestaruuksista kamppailtiin Botniahallissa. Lauantaina M22 -sarjan 60m:n alkuerissä Valtteri oli koko joukon kolmanneksi nopein voittaen kuitenkin alkueränsä selkeästi. Lähetysrytmi oli jonkin verran nopeampaa kuin aiemmissa kisoissa ja se vaikutti alkuerän aikaan, joka oli 6,94.

Loppukilpailussa voitto irtosi tämän hallikauden parhaalla noteerauksella 6,81. Tiukimman vastuksen antoi ehkä hieman yllättäen Perniön Urheilijoiden Arttu Tauriainen, joka paransi ennätystään reilun kymmenyksen aikaan 6,83.

Sunnuntaina Valtterin 200m kulki halliennätysaikaan 21,57 ja kisojen toinen mestaruus tuli selvällä miltei puolen sekunnin erolla Vieremän Koiton Topi Huttuseen. Botniahallin 400m:n rata laittaa uuden ennätysajan pitkien ratojen kategoriaan, mutta joka tapauksessa hienoja nousujohteisia esityksiä ja onnittelut tuplamestaruudesta!

N17 -sarjassa Linnea Hirvelä onnistui rennosti puristamaan 60m:n kisassa kauden parasta vauhtiaan ja otti SM-hopeaa ajalla 7,71. Alkuerässä ajaksi tuli 7,79 ja välierässä 7,76. Kaikki kolme juoksua olivat Linnean tämän talven parasta vauhtia! SSU:n Amelie Koivuluoma vei mestaruuden ajalla 7,61.

Inka-Maria Ylitalo juoksi N22 60m:n alkuerissa ajan 7,81. 30 juoksijan joukossa aika riitti sijaan 15. Aino Jäätteenmäen kuulakisa jäi tällä kertaa kolmeen epäonnistuneeseen suoritukseen ja tulokseksi siis kolme ruksia tuloslistaan.