Nuorten Suomenmestaruuskisoista kuusi mitalia!
Julkaistu: 10.08.2020 00.00

Viikonloppuna 7.-9.8. kilpailtiin nuorten Suomenmestaruuksista Naantalissa ja Pedersöressä. Virkiäläisistä kisoihin lähti varsin pieni mutta tasokas joukkue, sillä seitsemän urheilijan voimin Lapualle tuotiin kuusi mitalia ja seitsemän pistesijaa.

Louko ja Kallio tuplamitaleille Pedersöressä

Pedersöressä kilpailivat 16- ja 17-vuotiaat nuoret urheilijat. Heistä tuplamitaleille ylsi 17-vuotias Valtteri Louko, joka lähti kilpailuun tilastojen kärjestä. Louko voitti 100m kilpailun ennätyksellään ja kauden kotimaisella kärkituloksella 10,93. 200m kilpailussa Louko tuli toiseksi ajalla 22,54, mutta jäi Oulun Pyrinnön voittajasta Niko Kangasojasta vain kolme sadasosaa. Ansaitusti Louko kertoo olevansa tyytyväinen viikonlopun suorituksiin, vaikka toteaakin niukan tappion 200 metrillä harmittavan. Louko kertoo myös, ettei yleensä jännitä pikamatkoja, eikä nytkään ottanut etukäteen paineita tilastoista.

Myös 16-vuotias Juho Kallio oli vireessä Pedersören urheilukentällä. Kallio voitti 110m aidat ajalla 14,29. Kallio voitti myös aikojen alkuerät ajalla 14,49, mutta onnistui kiristämään vauhtiaan finaalissa. Lisäksi Kallio loikki pronssille kolmiloikassa tuloksella 13,42. Mitalisijoista käytiin varsin tiukka taistelu, sillä Kallio jäi kultaa napanneesta Simeon Vorselmanista vain 21 senttiä.

Lisäksi Pedersöressä kilpailivat Santeri Yliselä ja Inka-Maria Ylitalo. Yliselä venyi tiukassa paikassa kauden parhaaseensa ja hyppäsi 17-vuotiaiden miesten pituushypyssä sijalle 11 tuloksella 5,72. Ylitalo puolestaan selvitti tiensä välieriin 16-vuotiaiden naisten 100m kilpailussa. Alkuerissä juostu Ylitalon kauden paras 12,95 jäi kuitenkin päivän parhaaksi, sillä välierissä myötätuuli kääntyi vastatuuleksi ja aika painui 13,18.

Killinen ja Louko hopealle Naantalissa

Naantalissa kilpailivat 14-15 -vuotiaat urheilijat. Myös siellä saatiin jännittää mitaleita, kun 15-vuotiaat Taru Killinen, Viivi Louko ja Sofia Mattila pistivät parastaan omissa lajeissaan. Taru Killinen ja Viivi Louko taistelivatkin itsensä hopeamitalille moukarin joukkuekilpailussa yhteistuloksella 99.45. Joukkuekilpailu on 14- ja 15-vuotiaiden henkilökohtaisen SM-kilpailun yhteydessä käytävä kilpailu, jossa kaksi samaa seuraa edustavaa urheilijaa kamppailee muita pareja vastaan. Parikilpailun voittanut Raision Kuula jäi Virkiän kaksikolta vajaan kuuden metrin päähän. Henkilökohtaisessa kilpailussa Killinen oli viides tuloksella 51.84 ja Louko seitsemäs ennätyksellään 48.12.

Kaksikko Killinen ja Louko osallistui myös kuulantyöntöön ja oli sen joukkuekilpailussa viides. Kuulan henkilökohtaisessa kilpailussa kumpikin työnsi ennätyksensä: Louko oli viides tuloksella 11.21 ja Killinen 13. tuloksella 10.31. Kolmas Naantalissa kisannut Virkiäläinen oli Sofia Mattila, joka aitoi 80m aitajuoksun kuudenneksitoista. Naantalin pienessä vastatuulessa Mattilan ajaksi jäi 13,30.