Kuin kaksi eri peliä samana iltana (Virkiä-SIF) ja lyhyt ennakko lauantain Sporting-peliin
Julkaistu: 30.07.2021 13.21

Lauantaina suurinumeroisen voiton ottanut Sundom IF tuli tiistai-iltana Lapualle Regions Cupin otteluun. Vaikka lukemat olivat olleet tylyt, Virkiän peli näytti paikoitellen todella hyvältä jo edellisessä pelissä. Nyt peli alkoi taas nollilta ja Virkiä otti mukaan kaiken hyvä, mitä viime pelistä oli opittu. Pelitapaa oli muokattu ja nyt pohjalla oli tiivis puolustus, jonka päälle voitiin rakentaa tilanteita ilman suurta pelkoa vastaiskuista. Keskikenttä loi tilanteita ja hyökkäyspäässä Antti Julin, Elias Kulmala ja Oskari Koski loivat koko ajan vaarallisia tilanteita. 8 minuutilla Virkiä sai vapaapotkun 40 metristä ja Julin palautti purkupallon takaisin maalin eteen, jossa Jesse Sillanpää puski pallon maaliin, 1–0. SIF:llä oli pari paikkaa ja tiukimman tilanteen Virkiän puolustus purki maaliviivalta, mutta suurin osa vaarallisista paikoista oli toisessa päässä. 32 minuutilla Koski nousi vasemmalta ja toimitti pallon maalille, jossa Julin liukui tilanteeksi 2–0. Avausjakson viime hetkellä Miika Mattila tavoitteli korkeaa palloa luvattomin keinoin ja seurauksena oli keltainen kortti ja vapaapotku oikealta boxin reunalta. Sundomin hyvännäköinen suora vapari meni kuitenkin ohi maalista. Jos lauantaina oli enteitä hyvästä joukkuepelistä, niin ottelun ensimmäisellä puoliskolle se toteutui ja turhautuminen alkoi näkyä SIF:n pelaajista.

Tauolla tämän pelin kortit jaettiin kuitenkin uudestaan, kun molemmat joukkueet tekivät kolme vaihtoa. Virkiällä oli mielessä jo ensi lauantain Kolmosen peli ja tiukassa ottelutahdissa alettiin suunnitellusti keventää pelaajien rasitusta. Valitettavasti SIF oli jo oman keventämisensä tehnyt ja tauolla kentälle tulivat viime lauantain pelin kolme parasta pelaajaa. Alexander Kronholm, Anton Vest ja Joel Sunabacka olivat katsoneet joukkueensa ensimmäisen puoliskon taaperruksen vaihtopenkiltä ja tulivat nyt kentälle sisuuntuneena. Koko peli meni uusiksi, vaikka Virkiällä vielä olikin parin maalin etumatka.

SIF iski päälle tuoreilla ja taitavilla jaloilla ja Virkiän eväät oli nopeasti syöty. Viidessä minuutissa tilanne oli 2–2. Maalit syntyivät Vestin ja Kronholmin toimesta. Loppupeli menikin sitten kuin käänteisessä järjestyksessä ensimmäiseen puoliaikaan verrattuna. SIF loi paikkoja jatkuvasti ja vain vieraiden heikko viimeistely piti yllä Virkiän toivoa jatkopaikasta. 81 minuutilla väistämätön tapahtui ja Kronholm pääsi keskeltä läpi ja viimeisteli varmasti voittolukemiksi 2–3. Näillä lukemille SIF meni Regions Cupin neljännellä kierrokselle ja Virkiän osalta tämä kilpailu on ohi.

Kolmosen peleihin tämän pelin parhaat palat ja kokemukset antavat kuitenkin uskoa. Pelisysteemi toimi jopa sarjan kovinta vastustajaa vastaan ja myös maalinteko tuotti tulosta. Puolustuspelaajan lisääminen vahvisti samalla myös hyökkäyksen toimivuutta ainakin tämän pelin kokemusten perusteella. Kentällä nähtiin lopussa puolen tunnin ajan myös Aleksi Pöntinen, joka pelasi ensimmäiset minuutit tänä kesänä. Myös tältä osin tulee siis toiveita tehojen lisääntymisestä. Tappiosta huolimatta tämä peli lupaa hyvää ensi lauantaita varten, kun Keskuskentälle saapuu klo 14.00 Sporting Kristina, jonka alkukausi Kolmosessa on ollut haastava. Sporting sai pistetilinsä auki vasta viime pelissä, kun se onnistui taistelemaan tasapelin vajaamiehistä Korsnäs FF:a vastaan maalein 1–1. Kauden toisen maalin Sporting teki edellisessä pelissä IK Myrania vieraana, jossa tappio tuli 2–1. Sporting pitää siis Kolmosen perää ja sijoitus oli sama myös viime kaudella, mutta sarjapaikka säilyi luopumisten takia. Sitä ennen Sporting on ollut Kolmosen keskikastissa pitkän aikaa.