Kahden pelin viikko siirtyi tälle viikolle
MiehetJulkaistu: 19.07.2021 22.55

Kahden pelin viikko siirtyi tälle viikolle

Edustuksella on tällä viikolla kaksi peliä, kun keskiviikkona pelataan pari viikkoa sitten rästiin jäänyt Kolmosen kotipeli FC Kiistoa vastaan ja lauantaina on vuorossa vieraspeli Sundom Arenalla sarjakärki SIF:ää vastaan. Sundom IF tulee myöhemmin vastaan vielä kotipelissä Regions Cupissa, mutta sen ottelun päivää ei ole vielä asetettu.

Vielä viime kaudella Kakkosen kovassa C-lohkossa pelannut perinteikäs FC Kiisto on aloittanut kauden odotetun vahvasti. Viime kaudella joukkue saavutti vain kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä, mutta sitä edellisen kauden Kolmosessa joukkue selvitti ilman tappioita. Viime vuodet FC Kiisto on pelannut joko Kolmosen kärkipäässä tai Kakkosen hännillä. Tällä kaudella ainut tappio on tullut sarjan avauksessa paikallisvastustaja VPS akatemian vieraana lukemin 2–0. Voitot FC Kiisto on ottanut sen jälkeen IK Myranista 5–1, Korsnäs FF:stä 1–4 ja Kaskö IK:sta 1–0. Tämän ottelun siirron takia tämä on vasta toinen peli Juhannuksen jälkeen ja viime keskiviikkona FC Kiisto voitti kotonaan Norrvalla FF:n 1-0. FC Kiisto pääsi aloittamaan viralliset pelit jo toukokuun lopussa, kun se voitti Regions Cupissa Kaskö IK:n 0–2. Joukkue koostuu pääosin vaasalaisten seurojen kasvateista. 32-vuotias Mustafa Maki on pelannut aikanaan myös Veikkausliigaa VPS:n riveissä. Kahdessa ottelussa on tällä kaudella ollut mukana myös Kiiston oma kasvatti, kokenut Ville Koskimaa, 38, jolla on yli 400 pelattua ottelua Veikkausliigassa ja Ykkösessä aina europeleihin asti. Ensimmäisissä peleissä neljä maalia on viimeistellyt Roni Jääskä, jolla on juniorikausilta taustaa VPS:n ja VIFK:n riveissä. FC Kiiston mukana hän on ollut jo kolmatta kautta. Kahden maalin miehiä ovat jo pitkään Kiistossa viihtyneet Lauri Karri ja Amadeus Ekman.

Sundom IF johtaa tällä hetkellä Kolmosen C-lohkoa ilman tappioita. Viimeisin pistemenetys on kauden avausottelussa VPV:n vieraana, jolloin pisteet jaettiin lukemin 1–1. Viime kaudella SIF oli Kolmosen lohko C:n yläsarjan kolmas Närpes Kraftin ja KPV Akatemian jälkeen ja joukkue on kuulunut Kolmosen kärkipään joukkueisiin jo useamman vuoden ajan. Tilastojen valossa huomio kiinnittyy vakiintuneeseen kokoonpanoon, sillä tähän mennessä joukkueen runkona on ollut 17 pelaajaa, jotka ovat pelanneet käytännössä kaikki ottelut. Maalinteossa ovat kunnostautuneet VIFK-taustainen Alexander Kronholm viidellä maalilla, kokenut Kevin Stenfors neljällä maalilla ja niin ikään jo neljä maalia viimeistellyt SJK:n tekninen johtaja Richie Dorman. Viimeksi Dorman on ollut näin kovassa iskussa kaudella 2011, kun Kakkosessa syntyi 11 maalia Närpes Kraftin riveissä. Joukkue on muutenkin todella laadukas, mukana on runsaasti laadukkaita parikymppisiä vaasalaispelaajia ja sopivasti myös kokemusta, kuten Jari Sara, jolla on takana pitkä Veikkausliiga-ura Jaron riveissä.

Tervetuloa kannustamaan Virkiää Keskuskentällä keskiviikkona klo 18.30 ja Sundom Arenalle lauantaina klo 14.00!