Yhteistyösopimus
EdustusJulkaistu: 17.05.2023 14.26

Yhteistyösopimus

Kaksi Etelä-Pohjanmaalaista kiekkoseuraa syventävät ja laajentavat yhteistyötään.

Virkiä ja Hela-Kiekko ovat tehneet jo vuosien ajan yhteistyötä juniorijoukkueiden osalta. Nyt yhteistyö laajenee edustusjoukkueisiin. Virkiä Hockey Oy ja Hela-Kiekko ry solmivat yhteistyöseurasopimuksen, joka mahdollistaa pelaajien liikkumisen edustusjoukkueiden välillä. Sopimus vaatii vielä Jääkiekkoliiton hyväksynnän, mutta sopimuksen syntymiselle seuroissa ei nähdä esteitä.

Tämä sopimus on sekä seurojen että pelaajien kehityksen kannalta merkittävä askel kohti laadukasta pelaajapolkua. Näin asian kiteyttää Virkiän Suomi-sarja -joukkueen vastuuvalmentaja Pete Suonpää. ”Olemme erittäin iloisia edustuskiekkoilun uudesta yhteistyöstä Hela-Kiekon kanssa. Jo kauemman aikaa on tavoitteena ollut mahdollisimman mutkaton polku lähialueen pelaajalle. Tämä yhteistyö takaa sen, että tavoitteisiinsa pyrkivät pelaajat eivät välttämättä joudu ottamaan liian suuria askeleita kerrallaan. Meillä on nyt yhteistyön kautta mahdollisuus tarjota aikuisiän kynnyksellä oleville pelaajille monen tasoinen vaihtoehto, missä toimia ja kokeilla omia rajojaan. Lisäksi U18/U20/3.div/2.div/Suomi-sarja -joukkueiden valmentajien kanssa tullaan tekemään paljon yhteistyötä, jotta pelaaminen ja sen opettaminen olisi kutakuinkin samassa linjassa. Tämä helpottaa entisestään pelaajan siirtymistä korkeammalle tasolle yhteisömme sisällä. Uskomme tämän yhteistyön avulla tukevamme alueen kiekon kehitystä entistä enemmän”.

Yhteistyö on ollut seurojen keskiössä jo pitkään. Näin yhteistyötä arvioi Virkiän jääkiekkojaoston puheenjohtaja Pasi Paloniemi.

"Virkiän juniorijääkiekkoilun puolella meillä on jo pitkä kokemus yhteistyöstä He-Kin kanssa. Erityisesti 2003 – 2007 vuosina syntyneiden ikäluokkien kesken olemme useasti tehneet joukkueita/treeniryhmiä koskevia päätöksiä yhdessä. Tämän keskinäisen yhteistyön lisäksi olemme molemmat seurat aktiivisesti kehittämässä koko EP:n jääurheilua eteenpäin. Alueen pelaajapolkuun saamme tukea ja tietotaitoa aina Tapparan junioriorganisaatiosta saakka. Tärkeintä ei ole se, minkä värisellä pelipaidalla kulloinkin pelataan, vaan se, että saadaan pelaajille oikean tasoista haastetta kehitykseen ja jokaiselle paikka treenata ja pelata."

Pienten seurojen haaste on ollut tavoitteellisen kiekkoilijan pitäminen kotipaikkakunnallaan ja -seurassaan. Tämän yhteistyön tavoite on tarjota erinomainen pelaajapolku myös näille tavoitteellisille pelaajille. Näin asian näkee Hela-Kiekon puheenjohtaja Jarno Passi.

"Jääkiekko on joukkuepeli, jonka vuoksi isoja unelmia ja tavoitteita saavutetaan vain vahvan ja saumattoman yhteistyön avulla. Tätä samaa vahvaa ja saumatonta yhteistyötä tarvitaan myös pienten seurojen elinvoimaisuuden varmistamiseksi. Seurojen välinen yhteistyö on parhaimmillaan silloin kun seurat ja niiden joukkueet haluavat ja tavoittelevat parasta mahdollista lopputulosta koko yhteisön kannalta, ei vain yksittäisen joukkueen kannalta.

Hela-Kiekon visio on mahdollistaa mahdollisimman monen jääkiekosta kiinnostuneen ihmisen liikkuminen ja liikuttaminen. Muuttuva Suomi ja muuttavat suomalaiset aiheuttavat haasteita pienille paikkakunnille ja niiden urheiluseuroille. Jotta Hela-Kiekolla on mahdollisuus jatkossakin mahdollistaa kiekkoilijoiden liikkuminen ja liikuttaminen, niin tämän vision toteuttamiseen tarvitsemme yhteistyötä. On siis hienoa ja tärkeää, kun voimme todeta kahden perinteikkään seuran laajentuvasta yhteistyöstä, jonka avulla kykenemme tarjoamaan tavoitteellisellekin jääkiekkoilijalle erinomaisen pelaajapolun. Tehdään yhdessä, uskotaan ja luotetaan kaveriin. Sitä on joukkuepeli - sitä on jääkiekko. Sitä on myös seurayhteistyö, yhteistyö Hela-Kiekon ja Virkiän kesken."

Joukkueen uusimmat uutiset