Mukaan kilpailuihin
31.5.2020 21:04 Uutiset / Suunnistuskoulu

Kilpailu on iloinen osa suunnistusharrastusta. Kun suunnistuskoululainen on innostunut harrastuksesta ja perustaidot alkavat olla tuttuja, kannustetaan lapsia lähtemään mukaan esimerkiksi oravapolku- ja muihin lähialueen kilpailuihin. Kilpailut ovat hyvää harjoitusta ja niissä on hieno tunnelma. Jokainen suoritus huomioidaan ja lasten sarjoissa kaikki osallistujat palkitaan.

Lapsen kehityksen kannalta hyvä kilpailu syntyy ikätasoon sopivasta kilpailemisen tavasta ja lapsille sopivista olosuhteista. Lasten radoilla maasto on turvallinen, selkeä ja hyväkulkuinen. Kilpailut tarjoavat oppimisen mahdollisuuksia ja herättävät halun oppia uutta.

10 vuotta täyttävät ja nuoremmat kilpailevat RR-radalla (rastireitti, esim. pojat H10RR, tytöt D10RR). Rastireitillä maastossa kulkee yhtenäinen nauha eli siimari, joka on myös piirrettynä karttaan. Suunnistuskoulussa käytetään usein RR-rataa. Reitin varrella on yleensä 4-6 rastia ja se tukeutuu pääosin teihin, polkuihin ja muihin selkeisiin kohteisiin sekä tarjoaa muutamia oikaisumahdollisuuksia. Pituudeltaan RR-radat ovat yleensä 1,2 - 2 km.

TR-radalla eli tukireitillä kilpailevat 11-12 -vuotiaat lapset, sarjoissa H12TR ja D12TR. Tämän ikäisille on usein tarjolla myös ns. suoria ratoja, joihin voi siirtyä kun lapsi haluaa uusia suunnistushaasteita. Tukireitillä maastossa kulkee samanlainen yhtenäinen nauha kuin RR-radalla ja se on myös merkitty kartalle. Rastit sijaitsevat lyhyen matkan päässä nauhasta.

HUOM! Vuonna 2020 suunnistuskoulumaksu tapahtuu kertamaksuperiaatteella, joten kilpailulisenssi ja Sporttiturva-vakuutus eivät automaattisesti sisälly maksuun. Kilpailuista kiinnostuneiden kannattaa kuitenkin ilmoittaa ohjaajille halukkuutensa ostaa lisenssi, jolloin Virkiän suunnistusjaosto kannustaa kilpailemaan maksamalla ilmoittautumismaksun kesän kaikkiin kilpailuihin!

Lisenssin hinta on 9 e ja Sporttiturva-vakuutuksen hinta 10 e, joten maksamalla 19 e jaoston tilille FI26 4747 1020 0433 01, viestiosaan "Lisenssi ja vakuutus, suunnistajan nimi"

Kilpailuihin ilmoittautuminen tapahtuu IRMA-palvelussa (http://irma.suunnistusliitto.fi), tarkempia ohjeita voit kysyä esimerkiksi suunnistuskoulun ohjaajilta. Heiltä voit myös kysyä lisenssinumeron, jonka avulla Irmaan voi kirjautua.


   
Lisää uutisia
Suunnistuskoulu
«  Syyskuu   »
Kategoriat