Kilparyhmä
31.8.2019 12:52 Uutiset / Kilparyhmä

Virkiän kilparyhmä on aikuisten sekä 11-20-vuotiaiden kilpasuunnistajien ryhmä.

Kilpailukaudella urheilijat tavoittelevat menestystä SM-, AM- ja muissa kilpailuissa. Olemme aktiivisesti mukana kaikissa nuorten ja aikuisten kansallisissa ja kansainvälisissä seuraviesteissä ja tavoittelemme niissä myös yhä parempaa menestystä.

Vetovoimaisen ja laadukkaan harjoitus- ja leiritystoiminnan myötä haluamme tarjota nuorille suunnistajille kehittymisen mahdollisuuksia aina huipputasolle asti!

Kilparyhmä
Virkiän kilparyhmä on avoin aktiivisesti harrastavien ja kilpailevien aikuissuunnistajien sekä 11-vuotiaiden ja vanhempien nuorten harjoitusryhmä. Kilparyhmässä harjoittelet ja kilpailet omien tavoitteittesi mukaisesti ja pyrimme innostamaan säännölliseen osallistumiseen tarjolla oleviin mahdollisuuksiin. Ryhmään ilmoittaudutaan vuosittain ilmoittautumislomakkeella, jolla kartoitetaan mm. urheilijan ajatuksia harjoittelusta, kilpailemisesta, kehittymisestä ja tavoitteista.

Ryhmän viestintä tapahtuu Whatsapp-ryhmän kautta sekä Jopox-sovelluksella.

Tehovalmennus
Kilparyhmän huipulle tähtäävistä 15-vuotiaista ja vanhemmista valitaan Virkiän tehovalmennukseen kuuluvat urheilijat ja heidän kanssaan tehdään urheilijasopimukset. Tehovalmennettaville seura tarjoaa tehostettua valmennusta, kehittymisen seurantaa ja lisäresursseja urheilijan kehittymisen tukemiseksi. Normaali viikkoharjoittelu tapahtuu yhdessä muun kilparyhmän kanssa. Tehovalmennusurheilijoille ja haastajille järjestetään tarvittaessa omia leirityksiä.

Tehovalmennusryhmä 2020:

Haastajat
Henkilökohtaista ja viestimenestystä tavoittelevat myös haastajaryhmän urheilijat, joihin lukeutuvat mm. 14-vuotiaat Tehovalmennukseen pyrkivät nuoret lupaukset sekä kokeneet kilpasuunnistajat.

Haastajaryhmä vuonna 2020:


Erilaiset kehittymistä mittaavat testit kuuluvat kilparyhmän säännölliseen ohjelmaan. Maantietestijuoksuja juostaan ympäri vuoden Liuhtarissa 4,3 km reitillä, 3000 ja 5000 metrin ratatestejä juostaan sekä ulkoradalla että halllissa, 11-16 -vuotiaat suorittavat Kasva Urheilijaksi -testejä kahdesti vuodessa. Lisäksi Rasti-Simpsiö -mökillä voidaan tehdä mattotestejä, josta urheilija saa harjoittelun tueksi oman aerobisen ja anaerobisen kynnyssykkeen. Suunnitteilla on myös suunnistajan maastotestirata Simpsiölle, missä on mahdollista mitata juoksuvauhtia erilaisissa maastonosissa.

Leirejä järjestetään 6-7 vuodessa ja kauden pääleirejä ovat:

  • Kauden avausleiri (marraskuu)
  • PK-leiri (joulukuu)
  • Kotileiri I (tammikuu)
  • Helmileiri (helmikuu)
  • Kevätleiri (maalis-huhtikuu)
  • Jukola-leiri (kesäkuu)
  • SM-leiri (heinä-elokuu)

Valmennustoimintaa koordinoi osa-aikainen seuravalmentaja yhdessä muun valmennustiimin kanssa. Valmennustiimi: Tero Viljanen, Juha Nivukoski ja Lassi Hietala. Valmennustoimintaa koordinoi suunnistusjaoston nimeämä Valmennusjaos.

Kausi 2020 on nyt käynnissä!

Jos ryhmän toiminta kiinnostaa, ota yhteyttä ja tule tutustumaan harjoituksiin!

Muut sivut

   
Lisää uutisia
Kilparyhmä
«  Joulukuu   »
Kategoriat