F-tytöt sinisten kuulumisia korona-arjen keskeltä
Julkaistu: 25.04.2020 00.00

F-tytöt sinisten kuulumisia korona-arjen keskeltä

F-tyttöjen sinisten joukkue aloitti kauden marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna vanhempien kökällä ja ensimmäisillä tyttöjen yhteisillä treeneillä. Jälleen kerran saimme huomata miten sitoutuneita joukkueen vanhemmat ovat lastensa harrastuksen tukemisessa eikä meidän myöskään tarvitse ihmetellä mistä tyttöjen sitoutunut ote on periytynyt. Tästä oli siis hyvä alkaa rakentamaan kautta 2020. Joukkue muodostuu 12 pelaajasta, joilla on pelivuosia yhdessä takana jo useampia. Lisäksi saimme Eveliina Portinin vetäjätiimiin mukaan yhden vuoden tauon jälkeen. Tytöt ottivat Even vastaan avosylin ja ilahtuivat vetäjästä, joka tuo harjoituksiin uusia tuulia. Vetäjinä jatkavat myös Anniina ja Janne.

Joukkue kokoontui loppuvuoden ajan fysiikkapainotteisiin harjoituksiin kerran viikossa. Marraskuussa vietettiin starttileiripäivää joka alkoi yhteisellä harjoituksella. Harkkojen jälkeen suunnattiin mökille syömään jossa päivän aikana ehdittiin myös luoda joukkueelle säännöt, leikkiä pihaleikkejä, ottaa yhteiskuvia ja viettää yhteistä arvokasta aikaa joukkueena.Päivän tähtihetkiä taisi olla yhdessä leikitty kymmenen tikkua laudalla- leikki ja tyttöjen vauvanhoitoleikit yläkerrassa. Päätettiin myös osallistua Länsi-Suomen pesiksen järjestämään kalenterikuvakisaan johon kuvasimme päivän aikana videon. Se kannatti sillä siitä lohkesi voitto ja palkinnoksi jokainen tyttö sai itselleen pallon. Päivä taisi olla kaikin puolin onnistunut sillä tytöt eivät olisi malttaneet lähteä pois ja toivoivat pääsevänsä mökille uudelleen.

Marraskuussa järjestettiin myös vanhempainilta meidän aina lähtövalmiina- oleville vanhemmille. Siellä käytiin läpi tulevan kauden asioita ja päätettiin vastuutehtävistä.

Joulukuussa puolestaan vietettiin useiden harjoitusten lisäksi pikkujoulua. Pikkujoulupäivä aloitettiin unelmatreeneillä jonka tytöt olivat itse suunnitelleet. Yhdessäolo jatkui kirjastolla jossa jaettiin arpomalla tyttöjen toisille ostamat pikkujoululahjat sekä valkkujen tekemät sanalahjat. Lisäksi pelattiin jouluaiheista Kahoot-tietovisaa. Päivä päätettiin uimahallilla yhdessä polskien, jota ennen herkuteltiin jouluherkuilla.

Joulun välipäivinä käytiin harjoittelemassa Kuortaneen urheiluopistolla ensimmäisen kerran lajitreeniä. Lisäksi teetettiin tytöillä juoksutestit, jotka olivat kaikille ensimmäiset.

Vuoden vaihteen jälkeen treenimäärät viikkoon lisääntyi kun saatiin patruuna-areenan vuorot käyttöön ja juniorijoukkueille avautui mahdollisuus myös lyöntiharjoituksiin energia-areenalla. Lajin pariin pääseminen oli tytöistä mahtavaa ja tekemisen meininki välittyi otteissa. Tammikuussa saimme myös tiedon, siitä että kummipelaajat Eveliina Lämsä ja Essi Kylli jatkavat joukkueemme mukana. Nämä tyttöjen idolit myös piipahtivat treeneissämme. Alun ujostelun jälkeen tytöt tohtivat ottaa kummipelaajiin kontaktia kun pääsivät yhdessä pelaamaan kahden tulen välissä-peliä.

Helmikuussa vietimme leiriviikonloppua joka alkoi lauantaina aamulla kokoontumalla Peräkankaan mökillä, jossa yövyimme. Lauantaina pelasimme Alajärvellä ensimmäisen harjoitusottelun. Pelissä tuli onnistumisia laajalla rintamalla sekä sisä- että ulkopelissä. Mökillä pidimme palavereita, söimme, pelasimme lautapelejä, leikimme ulkona, paljuilimme ja mikä tärkeintä nautimme toistemme seurasta. Sunnuntaina leiri päätettiin painisalissa tehtyyn treeniin ja yhteiseen ruokailuun.

Helmikuussa vietimme lisäksi koko Virkiän f-tyttöjoukkueiden yhteistä aikaa Anssin Jussin areenalla Ylihärmässä. Mukava yhdessäolo piti sisällään yhteisiä leikkejä sisätiloissa sekä ruokailun nuotiolla makkaraa paistaen.

Maaliskuun alussa pelasimme harjoitusottelun Ähtäriä vastaan patruuna-areenassa. Pelissä alkoi näkymään harjoittelun tulos, ulkopeli sujui hienosti ja sisäpelissä onnistuttiin hyvin.

Sitten tuli Korona...

Yhteiset harjoitukset loppuivat ja kaikki olivat hämillään tilanteesta. Ei auttanut kuin alkaa suunnittelemaan tytöille omatoimitreenejä. Joukkueelle on laadittu nyt reilun kuukauden ajan harjoituksia kotona tehtäväksi. Suunnitelmat keväälle ja kesälle murskautui epidemian vuoksi, väliin tänä vuonna jäi ainakin useat harjoitukset, testit, myyjäiset, kevätturnaus, joukkueen yhteinen ajanvietto ja näin ollen mukavat yhteiset muistot. Onneksi suonissamme virtaa periksiantamaton veri ja toivoa yhdessäolosta pesiksen parissa on jäljellä. Odotamme toiveikkaasti epidemian rauhoittumista, pesiskesän alkua ja ennen kaikkea joukkueena yhdessäoloa.

Seuran uusimmat