Mitalisadetta piirinmestaruuskilpailuissa
YleisurheiluJulkaistu: 03.08.2022 09.20

Viikonloppuna kisattiin sisuhuipentuma eli 9-15-vuotiaiden piirinmestaruuskilpailut Kuortaneella. Kisoissa nähtiin paljon uusia ennätyksiä, hyviä suorituksia sekä kaiken värisiä mitaleja. Kisoissa kerättiin seuralle sisupisteitä seurojen väliseen vertailuun. Virkiä keräsi viikonloppuna 288 pistettä ja sijoittui tuolla pistemäärällä neljänneksi. Eniten sisupisteitä keräsi Kauhajoen Karhut.

Linnea Hirvelä loisti tytöt 15 sarjassa napaten kolme kultamitalia, kaksi omaa ennätystään ja kaksi Virkiän ennätystä. Linnea juoksi 300m aidat aikaan 46.00, parantaen omaa ja seuraennätystä. 100m alkuerissä Linnean aika oli 12,43 hieman liian kovaan myötätuuleen. Loppukilpailussa Linnealla ja Seinäjoen Amelie Koivuluomalla oli kovaa taistoa kultamitalista. Linnea vei voiton kolmella sadasosalla juostessaan huiman ajan 12,35. Tällä tuloksella Linnea nousi suomen tilasto ykköseksi ja teki uuden seuraennätyksen. Kolmas kultamitali tuli 80m aidoista, joissa hän oli ylivoimainen ykkönen ajalla 11,86.

Muita kolmeen kultamitaliin yltäneitä ovat Juuso Suokko, Venni Kankaanpää ja Angelina Heinäheimo. Juuso voitti P10 sarjan 60m aidat ajalla 11,45 sekä kuulan uudella ennätyksellään 7,94m. Keihäässä Juuso otti ylivoimaisen voiton heittäen 28,84m, jolla hän sijoittui viidenneksi suomen tilastoissa.

Venni Kankaanpää vei kotiin kolme kultamitalia ja yhden hopean. Venni voitti P12 sarjan moukarin uudella seuraennätyksellä 33,89m. Voitto tuli myös seipäästä tuloksella 230cm ja 60m aidoista 11,07. Hopealle Venni ylsi kiekossa tuloksella 26,24m.

Angelina Heinäheimo voitti T13 sarjan 60m aidat ajalla 10,92. Myös kolmiloikassa Angelina otti voiton tuloksella 10,33, jossa vanha ennätys parani yli metrillä ja samalla tuli uusi seuraennätys. Korkeudessa Angelina voitti odotetusti tuloksella 152cm. Vaikka tulos jäi hieman Angelinan omasta ennätyksestä riitti se selkeään voittoon.

Hienon mitalipotin keräsi myös Nelli Rajakallio napatessaan hopeamitalin sekä kaksi pronssia T11 sarjassa. Anni-Sofia Rajakallio sai kolme pronssimitalia T12 sarjassa. Serafiina Heinäheimo sai kaulaansa kultaa keihäästä ja korkeudesta, sekä hopeaa pituudesta ja kuulasta, T9 sarjassa. Serafiina sai korkeuden tuloksellaan 123cm seuraennätyksen nimiinsä. Topi Keskinen ylsi hopeaan ja kahteen pronssiin. Fanny Heinäheimo voitti kaksi kultamitalia sekä yhden pronssisen.