Korkean tulostason Myötätuulisprinteissä kenttäennätykset uusiksi
Julkaistu: 28.07.2021 11.33

Samuel Purola Marko Kivimäen haastattelussa. Kuva: Julia Kallio

Myötätuulisprinteissä kenttäennätykset uusiksi

Lapualla käytiin erittäin kovatasoiset yleisurheilukilpailut tiistaina 27.7. Kun nimensä mukaisesti Myötätuulisprinteissä juoksijoille luvattiin myötätuulitakuu, innostuivat urheilijat kauempaakin lähtemään Lapualle kilpailemaan. Päivän kovimmasta tuloksesta vastasi Oulun Pyrinnön Samuel Purola, joka pisti keskuskentän kenttäennätyksen uusiksi miesten 200m kilpailussa ajalla 21,03 (+1,1). Tämä oli ensimmäinen kenttäennätys sitten vuoden 2009. Purola voitti myös miesten 100m ajalla 10,47 (+2,1), vaikka jopa kuusi miestä alitti 11 sekunnin rajan.

Myös Virkiän tuoreet EM-kävelijät pääsivät radalle kotikentällään. Anniina Kivimäki paineli naisten 3000m kävelyn voittoon uudella ennätyksellään 12.50,51. Aika on Suomen kauden kotimainen kärkitulos, sekä kaikkien aikojen kolmanneksi paras aika heti Sari Essayahin ja Taika Nummen jälkeen. Kisan jälkeen Kivimäki kertoi onnellisena kävelyn tuntuneen kisassa helpolta.. Myös Heta Veikkola käveli ennätyksensä 13.22,75, ja nappasi 19-vuotiaiden kauden kärkisijan.

Illan aikana oli useita onnistujia, kuten nuorten arvokisakävijät Vilma Mäki (Alavuden Urheilijat) sekä Emilia Kangas (Seinäjoen Seudun Urheilijat). Mäki juoksi 100m aidoissa ennätyksensä 13,68 ja alitti nuorten MM-kisarajan. Kangas puolestaan voitti naisten kuulan kovalla tuloksella 15,38. Lisäksi miesten keihässä Hermanni Suutala (Lapuan Virkiä) paranteli kotikentällään ennätystään parilla metrillä tulokseen 69,12.