Piirinmestaruuskilpailuista Virkiälle 34 mitalia ja 54 pistesijaa
Julkaistu: 28.07.2020 00.00

Viime viikolla kisattiin 9-15 -vuotiaiden piirinmestaruuksista Alavudella, Lapualla ja Seinäjoella varsin suuressa mittakaavassa - kilpailijoita oli mukana lähes neljäsataa ja lajisuorituksia tehtiin yli tuhat. Virkiäläisittäin kilpailut sujuivat varsin mainiosti ja mukaan tarttuikin huimat 34 mitalia ja 54 pistesijaa. Sisumestaruusviikonlopun jälkeen Virkiä on Etelä-Pohjanmaan seuroista sisupisteissä neljäntenä kaikkiaan 280 pisteellä. Edellä ovat Seinäjoen seudun urheilijat, Ähtärin urheilijat ja Kauhajoen Karhu, joista Kauhajoki on Virkiää edellä vain 18,5 pisteellä. Seuraavat ja kesän viimeiset piirinmestaruudet ja sisupisteet jaetaan piirinmestaruusviesteissä Lapualla 22.8.

Nelinkertaisia mitalisteja ja kauden kotimaisia kärkituloksia

Virkiäläisittäin yksi viikonlopun ehdottomista onnistujista oli 13-vuotiaiden sarjassa kilpaileva Linnea Hirvelä, joka voitti kaikki neljä lajiaan. Lisäksi Hirvelän 60m aika 8,19 on sarjan kauden kotimainen kärkitulos. Pikajuoksun lisäksi Hirvelä voitti 60m aitajuoksun, pituushypyn ja 200m juoksun.

Myös Joona Suokko oli viikonlopun nelinkertainen mitalisti kolmella kulta- ja yhdellä hopeamitalillaan. Myös Suokon 60m aika oli 10-vuotiaiden poikien kauden kotimainen kärkitulos, kun hän paransi aiempaa ennätystään reilut kolme kymmenystä aikaan 8,52. Lisäksi Suokko voitti kuulan ja 60m aidat ja oli toinen pituushypyssä.

Lisäksi nelinkertaisia mitalisteja olivat Heinäheimon sisarukset Angelina ja Fanny. Angelina voitti 11-vuotiaiden tyttöjen korkeuden ja kolmiloikan, oli toinen 60m aidoissa ja pituushypyssä ja viides moukarissa. 9-vuotias Fanny puolestaan voitti keihään ja kuulan ja oli kolmas kiekossa ja moukarissa. Lisäksi Fanny oli kymmenes 9-vuotiaiden 40 metrillä, joka keräsi jopa 27 osallistujaa.

Takamaalla onnistunut ennätysviikonloppu

Muita moninkertaisia mitalisteja olivat Alisa Takamaa, Anna Koski, Venni Kankaanpää, Taru Killinen sekä Tytti Vilpakka. Heistä 12-vuotias Takamaa suoriutui palkintokorokkeelle kolmesti, 200m aidoissa, 60m aidoissa ja keihäänheitossa. Takamaa oli viikonloppuna huippuvireessä, sillä hän teki ennätyksensä jokaisessa neljässä lajissaan.

10-vuotiaat Kankaanpää ja Koski yllätysvoittajiksi

Venni Kankaanpää puolestaan näytti tasonsa ikäluokassaan voittaessaan 10-vuotiaiden kolmiloikan ennätyksellään 7,94 ja tullessaan toiseksi keihäässä niin ikään ennätyksellään 24,35. Kankaanpää suoriutui pistesijalle myös kahdessa muussa lajissaan, kuulassa ja kiekossa. Samassa ikäluokassa Anna Koski järjesti melkoisen jännitysnäytelmän voittaessaan korkeuskisan parantaen ennätystään jopa yhdeksän senttiä tulokseen 124. Lisäksi ennätyspäiväänsä iloinnut Koski juoksi kolmanneksi 60m aidoissa ja selviytyi neljänneksi myös kolmiloikassa ja moukarissa.

Kuva: Venni Kankaanpää kolmiloikan piirinmestariksi

15-vuotiaat Killinen ja Vilpakka tuplamitaleille

Tuplamitalisteiksi kruunattiin myös 15-vuotiaiden sarjassa kilpailevat Taru Killinen ja Tytti Vilpakka. Killinen heitti ennätyksensä 48,91 moukarissa ja kipusi sillä Suomen tilastoissa sijalle kahdeksan. Lisäksi monipuolinen Killinen urakoi kolmiloikassa kolmanneksi, kuulassa viidenneksi ja 100m juoksussa yhdenneksitoista. Vilpakka puolestaan voitti 80m aidat ajalla 12,20 ja sijoittui kolmiloikassa toiseksi tuloksella 10,35. Lisäksi Vilpakka oli viides pituudessa.