Virkiä 30:s Nuorten Tiomilassa
Julkaistu: 12.08.2022 10.00

Virkiä 30:s Nuorten Tiomilassa

Virkiän alle 20-vuotiaiden nuorisojoukkue oli 30:s Ruotsin Ulricehamnissa suunnistetussa Ungdomens Tiomila -viestissä. Kymmenosuuksisen nuorten suurviestin kärkisijat jäivät isäntämaahan, kun sadan joukkueen HD20-sarjassa voiton vei jönköpingiläisseura IK Hakaspojkarna, kakkonen oli OK Ravinen ja kolmas Södertälje-Nykvarn. Ensimmäistä kertaa mukana ollut Virkiä oli noin paristakymmenestä suomalaisjoukkueesta 6:nneksi paras.


Nuorten Tiomila-joukkue vasemmalta: Peppi Sikkilä, Lotta Nivukoski, Lauri Oja, Sampo Sankelo, Iisakki Jussinmäki, Sini Hietala, Juuso Ekola, Emmi Hietala. Kuvasta puuttuvat vielä kisapaikalle matkalla olleet Pietari Jussinmäki (1. osuus) ja Oskari Rannila (3. osuus).

Kolmella yöosuudella klo 02.45 startanneessa viestissä virkiäläiset tekivät nousujohteisen joukkuesuorituksen. Joukkueella oli parhaimmillaan mahdollisuudet lähteä kamppailemaan kärkijoukoissa, mutta haasteita tuli jo ennen starttia, kun aloittajaksi kaavaillun nuorten maajoukkuesuunnistaja Sampo Sankelon oli siirryttävä sairasteluista toipumisen vuoksi lyhyemmälle osuudelle. Epäonni koetteli vielä yön pimeydessäkin, kun aloittajaksi siirtynyt Pietari Jussinmäki sai hyvistä asemista osumaa kuusen kanssa jääden samalla letkasta.

Siitä alkoi kuitenkin hyvä nousu ja virkiäläiset kipusivat osuus osuudelta ja suurimmaksi osaksi ilman letkojen tuomaa vetoapuja. Peppi Sikkilän ja Oskari Rannilan yöosuuksien jälkeen oli sijoitus petraantunut 50:een.


1. Pietari Jussinmäki


2. Peppi Sikkilä



3. Oskari Rannila

Seuraavilla osuuksilla puolestaan Lotta Nivukoski, Lauri Oja, Sampo Sankelo, Iisakki Jussinmäki ja Sini Hietala jatkoivat nousua tasaisesti kohti 30 joukkoa. Ennen kahta viimeistä ja pidempää osuutta oli sijoitus 33. ja erot jo joukkueiden välillä kasvaneet, mutta Juuso Ekolan ja Emmi Hietalan juoksuilla Virkiä nousi vielä kolmenkympin joukkoon.


4. Lotta Nivukoski


5. Lauri Oja


6. Sampo Sankelo


7. Iisakki Jussinmäki


8. Sini Hietala


9. Juuso Ekola


10. Emmi Hietala

Kaikki tulokset