Olli Koivumäki Virkiä-paitaan
SuunnistusJulkaistu: 29.01.2021 00.00

Olli Koivumäki Virkiä-paitaan

Kotileirillä tuore virkiäläinen pääsikin heti mittaamaan kuntoa matolla ja leirin päätyttyä ehti vastailla myös muutamaan kysymykseen.

Kerro hiukan itsestäsi?
- Olen kotoisin Kokkolasta ja tänä vuonna tulee täyteen 20 vuotta. Olen harrastanut suunnistusta noin 6-vuotiaasta lähtien ja kilpaillut siitä asti, kun kisoihin vain on päässyt edustaen kasvattajaseuraani Kokkolan Suunnistajia. Tällä hetkellä asun kotona, mutta jo syksyllä suuntaan Turkuun, jossa aloitan maantieteen opinnot.

Parhaat saavutukset?
- Tähän mennessä parhaina saavutuksina pidän 6. sijoja SM-sprintistä ja erikoispitkältä vuodelta 2018. Lisäksi KRV:n voitto kesältä 2019, mikä siivitti myös rankin top10:een 18-sarjassa, oli parhaimpia kisojani.

Pääsit heti alkajaisiksi mukaan Virkiän Kotileiri I:lle, miltä uuden seuran meno ja seurakaverit vaikuttuvat?
- Uuteen seuraan siirtyminen on sujunut mutkattomasti ja vastaanotto on ollut hyvää. Toki vanhojen tuttujen kavereiden mukanaolo on helpottanut, mutta uudet tuttavuudet ovat ottaneet hyvin vastaan. Kotileirillä huomasin, että seurassa on hyvä yleinen pöhinä ja uskon kokevani hienoja hetkiä hyvällä porukalla ja kehittyväni sparrauksen myötä.

Viimeinen juniorivuosi edessä, millaisella fiiliksellä ja minkälaisin tavoittein tulevaan kauteen?
- Viime kausi meni niin ja näin mutta tulevaan viimeiseen junnukauteen lähden hakemaan SM-menestystä, erityisesti pitkältä matkalta. Haluan nostaa yleistä tasoani selkeästi top10 joukkoon sarjassani. Lisäksi odotan innolla taas pääsyä koviin viestikisoihin. Hyvällä fiiliksellä siis treenataan kohti kautta.

Kolme vahvuuttasi ja mitä haluat vielä kehittää?
- Vahvuuksiani ovat rauhallisuus ja melko hyvä keskittymiskyky. Lisäksi hyvä kestävyys pidemmillä matkoilla ja kartan hahmottaminen. Kehityskohteina itselläni näen yleisen suunnistusvarmuuden erilaisissa maastoissa sekä nopeuden. Haluan kehittyä myös viestisuunnistajana.

Paras tapa rentoutua?
- Perinteisen nukkumisen lisäksi rentoudun usein ottamalla kuppiin kahvia ja katsomalla jotain hyvää ohjelmaa.

Tervetuloa Olli Virkiään!