Nuoret suunnistajat antoivat arvokisanäyttöjä Hämeen seudulla
Julkaistu: 25.08.2020 00.00

Nuorten näyttökilpailuviikonlopun hyvät sijoitukset ja pisteet toivat Virkiän 17-vuotiaille Sampo Sankelolle ja Emmi Hietalalle valinnat edustustehtäviin Suunnistusliiton valintaryhmän julkistettua joukkueet. Sampo valittiin 24.-26.10. Unkarissa suunnistettaviin nuorten EM-kilpailuihin (H18) ja Emmi 2.-5.4.2021 suunnistettavaan Eurooppacupiin Belgiassa (D18). Tampereella ja Valkeakoskella suunnistetuissa näyttökilpailuissa oli tulevien arvokisamaastojen vaatimuksia mukaillen haettu radoille myös peitteistä ja kivikkoista hämäläismaastoa, eikä vihreää väriä turhaan vältelty.

Jo viime vuonna 16-sarjassa EM-kisadebyyttinsä tehneen Sampon kisalippu varmistui käytännössä jo kahden ensimmäisen kilpailun jälkeen. Perjantain sprintistä tuloksena oli H18-sarjan kakkossija ja kun pitkällä matkallakin sijoitus oli neljäs, ei keskimatkalle enää ollut suurempia paineita.

Emmillä viikonloppu lähti hiukan nihkeästi käyntiin sprintin loppuosalla sattuneen virheen vuoksi. Mutta kun pitkältä matkalta ja keskimatkalta tuloksena oli viides sekä kymmenes sija ja sijoitusten mennessä ristiin, oikeuttivat valintapisteet mukaan Eurooppacupin D18-joukkueeseen. Jos Unkarin EM-kilpailuja ei voida lokakuussa järjestää, lähtee EM-joukkue kevään Eurooppacupiin.

H20-sarjassa Antton Sankelo suunnisti yhteispisteiden yhdeksänneksi kerättyään parhaat pisteet maastomatkoilta pitkän matkan 9:nnellä ja keskimatkan 6:nnella sijalla. Alle kaksikymppisten Eurooppacupin siirryttyä syksyltä vuoden 2021 puolelle, ei ensi vuonna 21 täyttäviä voitu nyt valita ensi vuoden joukkueisiin ja jaossa oli siksi vain neljä EM-kisapaikkaa. D16-sarjassa sprintissä ja pitkällä matkalla kisannut Peppi Sikkilä suunnisti sijoille 10. ja 16. ja on myös ensi vuonna mukana D16-sarjan pistejahdissa.

Perjantain sprintissä mukana olleista poikien 16-sarjan sprintissä kisannut Juuso Ekola suunnisti 16:nneksi ja miesten WRE-sprintissä juossut Toni-Antti Viitasaari leimasi kymmenenneksi poimien samalla sijoituksen oikeuttamat maailmanrankipisteet plakkariin.