Oravapolkukisoissa alle 16-vuotiaiden juhlaa
Julkaistu: 08.08.2020 00.00

E-P:n alle 16-vuotiaiden oravapolkukilpailut suunnistettiin Alavuden Töysässä. Mitalitilaston ykköseksi suunnistaneet virkiäläisnuoret ylsivät 12:ssa oravapolkusarjassa peräti kymmeneen mitaliin. Mukava oravapolkukisan tunnelma oli intoa täynnä ja kisailun lisäksi nuoret suunnistajanalut saivat mukaansa onnistumisen elämyksiä hyväkulkuisessa Vetolan maastossa. Metsittynyt hiekkamonttualue ja runsas polkuverkosto mahdollistivat paikoin reipasta vauhdinpitoa, tarkkaa kartanlukua unohtamatta.

Ja menestystäkin tuli illan kisassa - tyttöjen puolella virkiäläiset suunnistivat kaksoisvoittoon sekä D16- että D14-sarjassa. Peppi Sikkilä ja Aino Kankaanpää olivat vanhimpien oravapolkutyttöjen kärkikaksikko ja D14-sarjassa Sini Hietala ja Lotta Nivukoski ottivat jo neljännen peräkkäisen kaksoisvoiton viime viikkojen kisarupeamassa, kolmannen tässä järjestyksessä.

Kaksi mitalistia saatiin myös D12-tukireitillä, kun Sanni Sippola kiri kahden sekunnin erolla oravapolkuvoittoon ja Minttu Näykki nappasi upeasti pronssisen mitalin. D12-tytöissä Virkiän tasainen ja vauhdikas tyttökolmikko suunnisti nyt sijoille 3, 4 ja 6, Sanni Kankaanpään suunnistettua nopeimpana pronssille ja Nanna Nivukosken ja Iines Sikkilän ollessa seuraavilla sijoilla.

Sanni Sippola ja Minttu Näykki suunnistivat tyttöjen 12-sarjan kultaa ja pronssia.

Pojista viime vuotisen mestaruuden uusi nyt H13-sarjassa suunnistava Lauri Oja, peräti kymmenen minuutin eron seuraavaan. Viimeistä oravapolkukisaansa suunnistanut Verneri Sankelo leimasi H16-poikien hopealle 41 sekuntia kärjestä ja upeasti hopeaa suunnisti myös ikähaitarin toisessa päässä ensimmäisiin oravapolkukisoihinsa osallistunut Luukas Sivén H8-rastireitillä, vain 13 sekuntia voittajasta.

Verneri Sankelo oli H16-poikien hopealla.

Virkiän tulevista oravapolkukisaajista Venla Herttua oli mukana D8RR-saattajasarjassa suunnistaen siinä kolmanneksi.