Miehet jatkoon Regions Cupissa
Julkaistu: 07.07.2021 23.59

Helteisenä lauantai-iltana Virkiän miehiä vastaan asettui Nelosen keskikastissa oleva FC Korsholm. Ennakko-odotusten mukaan ottelu lähti vauhdikkaasti käyntiin, kun Oskari Koski sai pallon tolppaan asti, kun peliä oli pelattu vasta 38 sekuntia. Ensimmäinen puolituntinen oli täysin kotijoukkueen hallintaa, mutta vieraiden maalissa Gospodin Rusev onnistui torjumaan kaikki yritykset, vaikka vaarallisia tilanteita oli toistakymmentä. 32 minuutin kohdalla Saku Jääskeläisen syöttö löysi Arttu Happosen, joka aloitti Virkiän maalijuhlat. Happosen toinen maali syntyi kymmenen minuuttia myöhemmin, kun FC Korsholmin maalivahdin purkupallo palautui nopeasti takaisin maalin eteen. Puoliajan lopussa Topias Mäki sai vielä keltaisen kortin ja FC Korsholm kaksi vapaapotkua hyvistä paikoista, mutta tauolle siirryttiin 2–0 lukemissa.

Tauolla Virkiä suoritti kaksi vaihtoa, kun kentän jättivät Antti Takala ja Elias Kulmala. Kentälle tulivat Miika Mattila ja Samuel Korpela. Vain yhdellä vaihtopelaajalla matkaan lähtenyt FC Korsholm ei vielä vaihtoja tehnyt, mutta tauon jälkeen helle alkoi näkyä joukkueen pelissä. Vajaan viiden minuutin pelin jälkeen kapteeni Antti Julin nousi vasemmasta laidasta ja teki itse ottelun kolmannen maalin. Seuraavalla minuutilla oli vieraiden paras tilanne, kun vapaapotku 25 metristä osui ylärimaan. Heti seuraavasta vastahyökkäyksestä Arttu Happonen viimeisteli hattutempun Oskari Kosken syötöstä ja lukemat olivat jo 4–0. Seuraavan vartin aikana FC Korsholmin maalivahti kesti useamman yrityksen, mutta 65 minuutilla Samuel Korpela viimeisteli Oskari Kosken keskityksestä. Neljä minuuttia myöhemmin Joonas Kuula pääsi keskeltä läpi ja teki joukkueen kuudennen maalin. FC Korsholmin huoltaja Mikael Kesti tuli vaihdosta kentällä 73 minuutilla ja heti perään Antti Julin hakeutui kulmalipulta vetopaikalle ja sijoitti takakulmaan lukemiksi 7–0. Maalin jälkeen Julin ja Niklas Huhtala tulivat vaihtoon ja kentälle tulivat Nico Rajala ja Elias Koskela. Ottelun lopussa FC Korsholm sai vielä kaksi kulmaa, mutta maalinteossa onnistui vain Virkiä ja syöttökoneena ottelussa aiemmin kunnostautunut Oskari Koski. Ottelu päättyi lopulta 8–0, mutta vastustaja FC Korsholmille täytyy antaa tunnustusta hyvästä pelihuumorista, joka säilyi ottelun loppuun asti. Virkiän parhaana palkittiin hattutempun tehnyt Arttu Happonen.