Virkiä jatkaa suunnistuksen Tähtiseurana
10.12.2019 22:31 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Lasten ja nuorten Tähtiseura-tunnuksen saamiseksi auditoinnissa arvioitiin laatukriteerien täyttymistä johtamisen ja hallinnon, urheilutoiminnan, seuran ihmisten sekä resurssien osa-alueilla.

Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen Tähtiseura-laatuohjelman tavoitteena on suomalaisen urheiluseuratoiminnan kokonaisvaltainen kehittäminen. Tähtimerkin saaneet seurat toimivat osana maanlaajuista jatkuvan kehittämisen verkostoa, jossa seurat saavat tukea omaan toimintaansa ja jakavat hyviä käytäntöjään. Aiemman Sinettiseuratoiminnan jatkoksi syntyneeseen Tähtiseura-ohjelmaan vuonna 2018 hyväksytty Virkiä auditoitiin nyt ensi kertaa uudistunein Tähtiseura-kriteerein. Laatutekijät olivat laajentuneet uudistuksessa merkittävästi ja auditoinnissa käytiinkin läpi noin sata arviointikohtaa.

Auditoinnin yhteenvedossa kokonaisuuden nähtiin olevan hyvällä tasolla ja seura toimii vahvasti. Hyvälle ja erinomaiselle tasolle arvioissa nousi useita osa-alueita, erityisesti urheilutoiminnassa, mutta myös johtamisen ja hallinnon sekä aineellisten resurssien arviointikohteissa. Auditoinnin suorittivat Suunnistusliiton nuorisopäällikkö Timo Saarinen sekä seurakehittäjä Kirsi Martinmäki PLU:sta. Seuraavan kerran Lasten ja nuorten Tähtiseura-toimintaa auditoidaan vuonna 2022.

Lisätietoja:
https://www.suunnistusliitto.fi/seurat/tahtiseura-ohjelma/suunnistuksen-tahtiseurat/
https://www.olympiakomitea.fi/seuratoiminta/tahtiseurat-seurojen-laatuohjelma/


   
Lisää uutisia
Suunnistus
«  Tammikuu   »
Kategoriat