Virkiä 25mannassa 85.
Julkaistu: 22.10.2019 00.00

Tänä vuonna 25mannassa oli miesten vuoro aloittaa viesti, kun taas naiset toimivat ankkureina. Virkiän avaajana juoksi Pietarin vahvistuksemme Ilya, joka ei flunssaisena aivan pysynyt kovissa kärkiletkoissa mukana. Vaihtoon Ilya tuli sijalla 141 lähettäen toiselle osuudelle Mariian. Sairastelut haittasivat myös Mariian juoksua sen verran, että hän joutui hieman osuudellaan taipumaan lähettäen sijalla 170 nelikon Juuso, Luka, Matti ja Ulla kolmannelle osuudelle. Osuudesta nopeimmin selviytyi Luka, joka oli osuusajoissa komeasti sijalla 25 (1500 juoksija joukossa). Nelikko nosti Virkiän sijalle 150. Lyhyimmällä 4.osuudella Virkiällä oli sama nelikko kuin viime vuonna, eli Emilia, Veeti, Lotta ja Sini. Tällä kertaa Virkiällä kävi onni onnettomuudessa, sillä Emilialta oli epähuomiossa jäänyt 3.rasti väliin, mutta onneksi hän huomasi sen vielä 7.rastilla ja palasi hakemaan puuttuvan rastin. Aikaa siinä kuitenkin kului sen verran, että Virkiän sijoitus putosi hieman yli 200 (209.)

Virkiän kovan nousun aloittivat heti viidennellä osuudella Jaakko, Ats, Daniil ja Juri. Sijoitus nousi komeasti 34 sijaaa Jurin tullessa vaihtoon sijalla 175. Kuudes osuus oli naisten osuus ja Virkiän nuori nelikko Eeva, Aino, Peppi ja Emmi jatkoivat vahvoja juoksuja. Nyt sijoitus oli jo 142. Seitsemäs osuus oli viimeinen 4 juoksijan osuus ja siinä Juhat Sippola ja Nivukoski ja Juho saivat lähteä rennosti liikkeelle, sen verran kaukaa takamatkalta Antton lähti heitä tavoittamaan. Anttonin vauhti oli kovaa ja niinpä hän saavutti Juha Nivukosken juuri ennen karttapuomia ja näin Stepan pääsi jo sijalla 120 matkaan 23.osuudelle.

Kesällä EM-hopeaa sprintissä ottanut ja Virkiän SM-viestihopealle juossut näytti taas, kuinka hänen pitkillä jaloillaan päästään lujaa. Minuutti kärjessä juossutta Tampereen Pyrintöä kiinni ja Virkiä oli ensimmäistä kertaa sadan joukossa (99.) Toiseksi viimeinen osuus oli kilpailun pisin ja siinä Dimitry teki hallitun juoksun, vaikka valittelikin jalkojen raskautta. Sija nousi taas komeasti 7 pykälää ja ankkurina Kristina lähti matkaan tavoittelemaan pääsyä 90 joukkoon. Yksi virhe Kristinalle sattui, mutta vauhti oli sen verran hyvää, että hän toi Virkiän lopulta sijalla 85. maaliin. Lopun vahva nousu osoitti sen, että Virkiän materiaali alkaa riittämään jo 25mannassakin hyville sijoituksille ja ensi vuonna on aika lyödä mannaennätykset aivan uusille luvuille.

Niin ja kisa oli myös suomalaisjuhlaa, tai oikeastaan tamperelaisjuhlaa. Pyrintö voitti ja Koovee oli kolmas. 25manna on sen verran kiva reissu, että eihän sieltä malta pois olla, joten ensi vuonna uudestaan!