Kotiavauksessa voitto Kempeleestä
15.6.2020 11:45 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Kauden kotiavauksessa kaatui Kempele

Kotiavauksessa voitto Kempeleestä

Virkiä voitti sunnuntaina naisten superpesiksen toisessa ottelussaan Kempeleen Kirin 2-1 (1-2, 3-0, 3-0).

Ensimmäisellä jaksolla Virkiän peli oli hieman tahmeaa. Kempelekään ei sisäpelissään erityisesti säväyttänyt, mutta teki kuitenkin kaksi juoksua Sanni Syrjälän ja Inka Ronkaisen hienoilla välilyönneillä. Virkiä onnistui tekemään vain yhden juoksun. Sen löi Janette Lepistö ja toi Emmi Laine, jonka Kempele olisi saanut pois etenemästä kahdesti, jos olisi onnistunut ottamaan kiinni selvät koppilyönnit.

Toisella jaksolla Virkiä paransi otteitaan. Joukkue pääsi johtoon, kun muuten hienosti pelannut Elina Kärsämä syötti ajotilanteessa taktisen väärän, joka lipsahti hieman sektorin ulkopuolelle, ja Kaisaleena Rautakorpi sai kävellä kotipesään. Pian tämän jälkeen Niina Härkönen kotiutti Emma Kiviniemen. Kun Virkiä oli käynyt läpi koko lyöntikierroksen, Niina Härkönen sai uuden mahdollisuuden juoksun lyömiseen. Hän hyödynsi senkin ja Emma Kiviniemi sai jälleen tuoda juoksun. Muissa sisävuoroissa juoksuja ei syntynyt, mutta joukkueen ulkopeli oli pitävää, eikä Kempele saanut tehtyä juoksuakaan. Näin peli eteni supervuoroon.

Supervuoro oli Virkiän näytöstä. Janette Lepistö kotiutti Essi Kyllin, Eveliina Toppari Kaisa Peräahon ja Eveliina Lämsä Janette Lepistön. Kempele sai tasoittavalla aikaan ajotilanteen, mutta se päättyi koppiin ja paloihin sekä kakkoselle että kotiin. Kolmaskin palo saatiin nopeasti ja kotijoukkue pääsi juhlimaan voittoa.

- Koska tämä oli kotiavauksemme, pelissä oli paljon tunnetta mukana. Ensimmäisellä jaksolla näkyi, että olimme täynnä intoa, mutta otteisiimme jäi tarkentamisen varaa. Jakso jäi pienestä kiinni, mutta koska annoimme vähän ilmaiseksi tilanteita kaverille, teimme pelin hankalaksi itsellemme. Tauolta otimme hienosti homman haltuun. Oli mukava onnistua tänään mailan varressakin, koska edellisessä pelissä en päässyt lyömään ollenkaan, naurahti Virkiän parhaana palkittu lukkari Niina Härkönen.

Kakkospalkinnon sai jälleen mainiosti pelannut etenijäjokeri Kaisaleena Rautakorpi. Parhaan ulkopelaajan Ruututähti-palkinto meni Riina Kerolalle ja sykähdyttävimmästä suorituksesta palkittiin Eveliina Toppari.

Seuraava ottelu Virkiällä on keskiviikkona 24.6. Silloin Pisko-Areenalle saapuu paikallisvastustaja Seinäjoen Maila-Jussit.


Kuva: Tomi Natri


   
Lisää uutisia
Pesäpallo
«  Joulukuu   »
Kategoriat