Ottelut 2017

 

Naisten kausi päättyi tappioon...

Virkiä - FC -Hertta  (0-5) 2-6

Lapuan Virkiän naiset päättivät hyvän kauden joukkueen ainoaan kotitappioon. Joensuun Hertta oli odotetun vahva ja Yliopistokaupungin pelaaja materiaali oli varsin laadukas. Joensuulais- naiset voitti lohkonsa ja pääsee karsimaan noususta I-divisioonaan.

Ensimmäinen jakso oli Virkiän kannalta murheellinen, kun vieraat vyöryttivät peliä voimakkaasti ja takoivat peräti 5 maalia ensimmäisellä jaksolla.  Virkiän lähentelyt Hertan maalille olivat lähinnä Oona Jaatisen muutaman yrityksen varassa. Tauolle mentiin Hertan johtaessa 0-5.

Tauolla käytiin vakavahenkinen keskustelu valmentajan ja pelaajien kesken ja päädyttiin muutamaan taktiseen pelipaikka muutokseen.

Toisella jaksolla pelattiinkin sitä normaalia Virkiän taistelutahtoista peliä, puolustus alkoi pitää, prässi toimi ja hyökättiin monipuolisesti. Joukkue oli todella joukkue, kun yhteinen tahtotila löytyi ja saatiin paine Hertan kenttäpuoliskolle.  

Virkiän ensimmäisen kaventavan maalin teki hyvin kärjessä viihtynyt Maiju Kuivila. Naisen otteet toisella jaksolla oli sitä Maijua parhaimmillaan, nainen haastoi Hertan puolustajia ja pääsi murtautumaan linjan läpi.  

Virkiän junioriosasto värkkäsi 2-5 kavennusmaalin. Anu-Liina Toppari laukaisi, maalivahti torjui ja jälkitilanteesta peliväline päätyi maalin edustalle, josta hyvän maalivainun omaava Emmi Rautakorpi
teki kauden ensimmäisen maalinsa.  

Ottelun lopussa Hertta kaunisteli loppunumeroiksi 2-6.  Hertan paras oli 3 maalia tehnyt Kia Voutilainen. Lehtonen Aksana, Kauppinen Kati ja Tarsa Tiia tekivät kukin yhden maalin.
 

Ottelun jälkeisessä iltatilaisuudessa joukkue oli kauteen tyytyväinen. Pelaajat puhkuivat ja olivat intoa täynnä tulevaa kautta ajatellen, kertoi päävalmentaja Seppo Saranpää, ylpeänä suojattiensa tulevaisuuden suunnitelmista..

Joukkueen saldo oli 7 voittoa 4 tasapeliä ja 4 tappiota.  Virkiä teki sarjassa peräti 48 maalia. Parhaina maalintekijöinä onnistui, Oona Jaatinen 16-maalilla, Mia Metsälä 10-maalilla ja Sara Pöntinen 9-maalilla, joka toimi myös ansiokkaasti joukkueen kapteenina.

Lopuksi valmentaja Saranpää totesi että naisten joukkuehenki on ollut todella erinomainen ja se on auttanut joukkuetta, kuin myös valmentajaa ja tausta henkilöitä hienoihin suorituksiin.

 

Naisten huikea jännitysnäytelmä päättyi pettymykseen...

Virkiä - HauPa (1-0) 1-1

Virkiän naiset kohtasivat kotonaan Haukiputaan Pallon joka pystyi riistämään pisteen huikean jännitysnäytelmän päätteeksi. Ottelussa nähtiin vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Virkiällä oli nyt, niin sanotusti kana kynittävänä kun kevät kierroksella HauPa vei voiton lukemin 5-3.

Virkiä oli voitossa kiinni aina 93 minuuttiin saakka, halliten ottelun ensi jaksoa varsin selkeästi. Ottelun avausmaali nähtiin 20 minuutin kohdalla kun Mia Metsälän pystysyöttö tavoitti pirteästi pelanneen Maiju Kuivilan jonka tarkka keskitys tavoitti maalille leikanneen Sara Pöntisen josta nainen viimeisteli kauden yhdeksännen maalinsa.

Virkiällä oli useita paikkoja ratkaista ottelu lopullisesti, mutta maalinteon viimeistely ontui pahasti. Tolppaan osunut rangaistuspotku, ohi ja maalin yli kiitäneitä palloja suollettiin jatkuvasti. Joten taukolukemat (1-0) mairittelivat vierailijoita selvästi.

Toisella jaksolla Haupa sai kehiteltyä muutamia laadukkaita tilanteita, mutta Virkiän puolustus hoiti homman laadukkaasti.  

Ottelukellon käydessä 74 minuuttia, tapahtui ottelun kulminaatiopiste.  Mia Metsälä sai katsella erotuomarin antamaa punaista korttia ja näin Virkiä joutui pelaamaan vajaalla ottelun loppuun.

Kova ratkaisu päätuomarilta, mutta ei tasapuolinen. Jälkipelistä tullut punainen oli oikea ratkaisu, mutta ei sitä edeltävästä tilanteesta kun Mia Metsälä kaatanut HauPa pelaaja Petra Kökkö pääsi ilman seuraamuksia kuin koira veräjästä, vaikka naisella oli alla keltainen kortti ja useampi puhuttelu.

Virkiän peli ei siitä latistunut vaan tilanteita luotiin ja päästiin maalinedustalle. Vaarallisilla vastahyökkäyksillä vierailijat saivat painopistettä käännettyä kohti Virkiän maalinsuuta. Mutta Miia Koskela poimi pelivälineen parempaan talteen ja sai muutaman kerran venyä parhaimpaansa.

Virkiän puolustukselle sattui 90+3 minuutilla harmillinen virhe, kun pallo pelattiin kulmatilanteeksi. HauPan kaikki pelaajat, maalivahtia myöten asettui viimehetken tilanteeseen.

Ottelun ratkaisu tulikin HauPan maalivahti Eveliina Heikkisen pääpuskusta joka upposi ruuhkan läpi Virkiän maaliin.

Vaikka viimehetken maali veikin voiton, päävalmentaja Seppo Saranpää ei ollut huolissaan vaan kehui joukkueensa pelisykettä, joka on pysynyt hyvänä ja näin pisteputki on jatkunut 7 ottelun ajan 4 voittoa ja 3 tasapeliä.

Saranpään mieltä lämmitti eritoten Melinda Peltosen otteet, hyvä puolustuspeli ja vauhdikkaat ylösnousut olivat mukavaa katseltavaa. Hyökkäyskin toimi aivan ok, vaikka maalitilanteiden viimeistelyssä on toki parannettavaa.

Naisten upea kausi saa arvoisensa päätöksen kun 23.9. Lapualle saapuu mahdollinen sarjanousija Hertta Joensuusta. 

 

Viimeisestä vieraspelistä täydet pisteet….

JyPK/2 – Virkiä (0-2) 2-4

Virkiän naisten kova syyskunto sai jatkoa Jyväskylässä, kun joukkue saalisti täydet pisteet kauden viimeisestä vieraspelistä lukemin 2-4. Kevätkierroksella joukkueet tasasivat pisteet lukemin 1-1.

Yllättävän kovatasoiseksi noussut 2-divisioonan kaikki pelit ovat tasaisia, joten Virkiän naiset joutuivat tekemään täyden päivätyön voiton eteen.

Ottelun alussa kotijoukkue sai muutaman hyvän vetopaikan, jotka kuitenkin suuntautuivat maaliverkon ulkopuolelle. Alun takeltelun jälkeen Virkiä pääsi myös vauhtiin, kun Sara Pöntisen kova karvaus tuotti tulosta. Pallonriiston jälkeen Pöntisen oiva syöttö etutolpalle josta Oona Jaatisen ohjaus painui maaliverkkoon ajassa 18min.

Virkiän toista täysosumaa saatiin odottaa aivan jakson loppuhetkille, kun Neea Mäkelän keskityksestä Heidi Takala sai ladata sydämensä pohjasta pelivälineen suoraan maalin kattoon.

Toisella jaksolla Virkiän terävät vastaiskut jatkuivat ja 51 minuutin kohdalla Oona Jaatinen murtautui läpi isäntien puolustus linjan ja siirsi joukkueensa jo kolme – nolla johtoasemaan.

Minuuttia myöhemmin isännätkin pääsivät maalinmakuun, kun Iina Markkasen läpiajon jälkeen nainen viimeisteli kotijoukkueen ensimmäisen täysosuman.

Oona Jaatisen maalinälkä ei ota loppuakseen, onhan nainen 16 tehdyllä maalilla maalintekotilaston jaetulla toisella sijalla.

Nyt Oona teki kauden toisen hattutemppunsa, kun nainen viimeisteli Virkiän neljännen täysosuman Mia Metsälän hienosta esityöstä.

Kotijoukkue aloitti hurjan takaa-ajon ja sai kun saikin vielä kavennuksen aikaiseksi, Emilia Ahosen jalasta.

Virkiän vaihtoruletti alkoi pyöriä ja kotijoukkueen suurempi innostus takaa-ajoon hiipui, joten ottelu päättyi lukemiin 2-4.

Päävalmentaja Seppo Saranpää kehui joukkuettaan auliisti, oli hienoa että vaihtopenkkikin pääsi heti vauhtiin ja auttoi joukkueen upeaan voittoon, tärkeällä hetkellä.

Saranpää katsoo tulevaisuuteen ja kertoo että on erittäin tärkeää saada myös nuoret pelaajat kentälle. Siellä he saavat eritäin tärkeitä peliminuutteja tulevaisuuden kannalta.

Virkiän naisilla on enää kaksi ottelua joista molemmat ovat kotikentällä. Ensi sunnuntaina Virkiä kohtaa Haukiputaan pallon, jolle kärsittiin tappio kevätkierroksella. 

 

 

 

Naisten huippumatsi päättyi tasapeliin…..

Virkiä – FC-Sportj  (1-1) 2-2

Virkiän naiset kohtasivat sarjakärjessä keikkuvan nimivahvan Vaasan Sportinkotikentällään. Ottelu oli Virkiälle jo viides tappioton taistelu.

Ensi jaksolla maalipaikat olivat vähissä, vaikka Oona Jaatinen pääsi purjehtimaan melko vapaasti läpi sportin puolustuksen, mutta naisen laukaus vihelsi hieman ohi maalitolpan. Virkiä sai pidettyä pelin keskikentällä, valmentaja Seppo Saranpään loihtiman pelijärjestelmä muutoksen voimin.

Virkiän hienoisesta painostuksesta huolimatta vaasalaiset saivat yllätettyä Virkiävahti Miia Metsälän kaukolaukauksella, ajassa 34min.

Vierailija sai nauttia johtoasemastaan vain minuutin verran, kun Nea Mäkelän, puolesta kentästä lataama laukaus pomppasi ulos tulleen Sportvahdin yli maalin perukoille.

Virkiä sai lisää itseluottamusta täysosumasta, peli kulki nautinnollisen mukavasti ja saatiin luotua hienoja maalinedustilanteita.

Toinen jakso alkoi kutkuttavan jännittävänä, kun peli aaltoili kentän päästä päähän.

62 minuutilla Virkiän puolustukselle sattui pieni virhe joka toi vieraille tilaisuuden, jonka he käyttivät myös hyväkseen. Sportin Sandra Lind pääsi karkuun läpi Virkiän puolustuslinjan tehden joukkueelleen johtomaalin.

Vaikka Virkiällä olikin hienoinen hallinta, alkoi näyttää siltä että vierailijat vievät voiton samoin lukemin kuin kevätkierroksella Vaasassa.

Upea maali

Virkiän vaihtoruletti toi hieman lisää juoksuvoimaa kentälle ja 85 minuutilla alkoi tapahtua. Heidi Takalan antamasta kulmapotkusta Lotta Porola viimeisteli upealla pääpuskullaan kauden toisen täysosumansa ja tasoitti ottelun kahteen – kahteen, joka jäi myös loppulukemaksi. Virkiän voittomaalin teko jäi hieman vajaaksi kun lopussa saatiin vielä kulmatilanne, josta olisi voitu pistää pallo vielä pömpeliin.

Päävalmentaja Seppo Saranpää oli erittäin tyytyväinen suojattiensa esitykseen, tasapeli oli tällä kertaa koko joukkueen voitto, innostui Saranpää.

Toivolan ”Puken” kommentti pelin jälkeen oli kaiken kertova, ”kauden paras ja ehjin ottelu”. Myös äitiyslomaa viettävä Petra Viita (Pöntinen) kannusti joukkuettaan sanoilla ”Hei tytöt tämähän on meidän peli”. Hienoja kommentteja tuumi Saranpää ja jatkoi, meillä ei ollut oikeastaan mitään hätää koko ottelun aikana. Sportin ex-liigapelaajat olivat jopa ajoittain helisemässä meidän nopean hyökkäystrion Sara Pöntisen, Oona Jaatisen ja Mia Metsälän kanssa. Puolustuksen Mirella Peltonen ja Lotta Porola johtivat peliä totutun varmasti. Koko joukkue, vaihtopenkkiä myöten ansaitsee upeat kiitokset hienosta esityksestä.

Ensi Sunnuntaina Virkiä matkaa Jyväskylään, jossa on myös odotettavissa huikean jännittävä ottelu JyPK/2 vastaan.

 

 

Naisille täydet pisteet Oravaisista….

Norrvalla – Virkiä  (0-1) 0-3

Virkiän naiset ottivat täyden pistepotin Oravaisten kentällä pelatussa ottelusta Norrvalla FF:ltä.

Päävalmentaja Seppo Saranpää kertoi joukkueensa onnistuneen hienosti vahvaa Vöyriläis joukkuetta vastaan. Torstai-illan onnistuneet harjoitukset saivat upean jatkon pelikentällä, uhkui Saranpää.

Ottelun ensimmäisellä jaksolla näkyvimmät maalintekopaikat loivat Mia Metsälä ja Lotta Auvinen. Ottelun ensimmäisestä täysosumasta myös vastasi myös sama parivaljakko, kun Mia Metsälän syötöstä Lotta Auvisen viuhuva veto matkasi ruuhkan läpi isäntien maaliverkkoon, pelikellon näyttäessä 17min.

Toiselle jaksolle lähdettiin kovan syyssateen saattelemana, joka ei häirinnyt Virkiän hienoa syöttöpeliä. Ottelukellon näyttäessä 55 minuuttia kasvatti Virkiä johtoasemaansa. Oona Jaatinen jatkoi vapaapotkun pääpuskullaan aivan maalivahdin näppien edestä maaliverkkoon. Saranpään mukaan se oli kuin oikea ”euromaali”.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, niin sitä selkeämmin Virkiä hallitsi ottelun kulkua.

Virkiän komean 0-3 vierasvoiton sinetöi jälleen kerran Oona Jaatinen, Mia Metsälän erinomaisesta esityöstä.

Virkiän monet pelaajat yllättyivät iloisesti voitosta, vaikka joukkue oli matkassa ilman yhtään vakituista maalivahtia. Pikakomennuksen maalille saanut Heidi Takala hoiti hommansa tyylipuhtaasti, eli nollapelillä. Myös nopeajalkaisen Lotta Auvisen esiintyminen laitahyökkääjän pakeilla toi suurta päänvaivaa isäntien puolustajille.

Päävalmentaja Seppo Saranpään mukaan tässä voisi nimetä kaikki pelaajat vaikka kunniamerkeillä, sen verran peliesitykset jäivät mieltä lämmittämään. Vaikka lähtökohdat peliin lähdettäessä olivat todella haasteelliset, matkassa kun oli vain kolmetoista pelaajaa, joista ei ainuttakaan maalivahtia.

 

Sarja jatkuu mielenkiintoisena, lauantaina 26.8. Virkiän vieraaksi saapuu sarjajohtaja FC-Sport j Vaasasta. Virkiän naiset lupaa järjestää aivan päätähuimaavan ottelun ja odottaa kannustajia katsomon täydeltä.

 

 

Naiset tahkosivat tasapelin....

Virkiä - TOU (0-0) 1-1

Virkiän nais-jalkapalloilijat saivat tyytyä tasapeliin kotikentällä Toivalan urheilijoita vastaan.

Viimekauden kohtaamiset päättyivät molemmat Virkiän voittoon, ensin vieraissa niukka 2-3 voitto ja kotona selvät 6-0 lukemat. Tälle kaudelle kohtaamiset menivät tasan, ensin vieraissa 3-3 ja nyt kotona 1-1.

Runsaslukuinen kotiyleisö sai nähdä odotetun kaltaisen tasapaksun väännön joukkueiden välillä. Varsinkin ensi jakso oli tasaista puurtamista eikä kumpainenkaan joukkue saanut oikeastaan yhtään todellista maalintekopaikkaa aikaiseksi.

Päävalmentaja Saranpää oli tehnyt muutaman taktisen siirron Virkiän avauskentällisessä, muistellen joukkueiden kevätkierroksen kohtaamisia. Oona Jaatisen siirto puolustus linjaan Mirella Peltosen, Sonja Prinkkilän sekä Heidi Takalan rinnalle toi lisää pelillistä varmuutta.

Toiselle jaksolle mentäessä peli hieman vapautui ja peli alkoi aaltoilla maalilta toiselle. Peliä oli pelattu noin 60 min kun Virkiälle siunaantui paikka maalintekoon, mutta Lotta Porolan pääpusku suhahti yli maalin. Virkiä sai rakennettua muutamia vaarallisia tilanteita jotka alkoivat jo haiskahtaa maalille.

Kunnes Miia Metsälä huudatti Lapualaisyleisöä kun ottelukello käyskenteli 70 minuutin kohdalla. Oona Jaatisen vapauttava syöttö Metsälälle jonka upea vasemman jalan laukaus upposi maalivahdin käsien läpi vasempaan takakulmaan, vieden Virkiän 1-0 johtoasemaan.

Voimakastahtoinen ja nopeaa peliä pelaava vierailija ei antanut periksi vaan aloitti takaa-ajon joka sitten päättyikin tasoitusmaaliin, neljä minuuttia ennen loppuvihellystä.

Päävalmentaja Seppo Saranpää ei ollut tyytyväinen lopputulokseen, olisi pitänyt tehdä taktinen siirto johtomaalin jälkeen ja varmistaa yksi – nolla tulos. Muutoin kurinalaisesti pelannut  puolustus ei kestänyt lopun painetta ja vierailija pääsi hyvän karvauksen jälkeen tasoittamaan.

Kausi on ollut kokonaisuutena hyvin odotetunlainen. Joukkue on pysynyt tavoitteessaan ja on ottanut viisi voittoa, tasapelejä on kertynyt kolme ja tappiossa on ryvetty kolme kertaa, sanaili Saranpää.

Viikon päästä lauantaina 19.8 Virkiä kohtaa Norrvalla FF Vöyrin keskuskentällä klo. 15.00

 

Voitokas vieraspeli.....

PeFF – Virkiä  (0-2) 0-4

Virkiän naiset ottivat täydet pisteet Pietarsaaressa pelatusta ottelusta, kotijoukkue Pedersöre FF:ltä.

Virkiä pelasi jo toisen ottelun josta ns. avainpelaajia puuttui kokoonpanosta ja se on tuottanut valmennusjohdolle hieman päänvaivaa. Silti Virkiän naiset antoi päävalmentaja Seppo Saranpäälle maukkaan syntymäpäivälahjan, voittamalla ottelun selvin lukemin 0-4.

Pedersöreläis naiset pistivät kovasti kampoihin varsinkin ensimmäisellä jaksolla, vaikka Virkiän ensimmäinen täysosuma syntyi jo kahdeksan pelatun minuutin jälkeen.

Lähes suoraan lentokoneesta peli kentälle saapunut Oona Jaatinen pisti pelivälineen hallitusti maalin alakulmaan, jota edelsi upea yksilösuoritus.

Ensi jakso oli kuitenkin tasaista vääntöä, mutta kotijoukkue ei kuitenkaan päässyt niin lähelle Virkiän maalipuita jolloin ei onnenkantamoisiakaan päässyt syntymään.

Virkiän toinen maali merkittiin pöytäkirjoihin ajassa 45 min. Mia Metsälän nopean laitakuljetuksen jälkeen loistava syöttö takaviistoon, kapteeni Sara Pöntisen jalkoihin josta nainen upotti pelivälineen maaliverkkoon 0-2.

Toinen jakso olikin sitten Virkiän hallintaa, vaikka täysosumia ei syntynytkään kuin kaksi kappaletta.

Virkiän kolmas maali vapautti ottelun hurjaan pyöritykseen, kun Heidi Takala avasi maalitilinsä upealla kierteisellä kulmapotkulla, pelivälineen painuessa suoraan maaliin.(59 min.)

Myös Melinda Peltonen avasi  kauden maalitilinsä, kun nainen nousi oikeaoppisesti taustalta ja sai Mia Metsälän tarjoilemasta syötöstä tykittää pelivälineen maalipuiden väliin ajassa 83 min.

Päävalmentaja Seppo Saranpään mukaan joukkueen esitys oli lukuisista poissaoloista huolimatta laadukas ja tehokas. Esimerkiksi Heidi Haatainen onnistui hyvin puolustajan tontilla. Myös Heidi Takalan ja Melinda Peltosen kauden avaus maalit oli tervetullut piristys ruiske koko puolustukselle, jota upeasti johti maalivahti Miia Koskela nollapelillään.

 

Seuraavaksi, Su.13.8. Lapualle saapuu Toivalan urheilijat Kuopiosta. Toivala on ollut kovassa vireessä, sillä se voitti sarjaa johtavan FC-Sportin kotonaan.

 

 

Naisille maistui voitto......

Virkiä - PaRi (3-1) 6-1

Kesätauon jälkeen voitto maistui Virkiän naisille kun he löylyttivät Palokan Rientoa oikein olan takaa.

Keväällä Jyväskylässä joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran ja silloinkin Lapualaiset olivat parempia, kuitenkin vain 0-1 lukemin. Nyt kotikentällään Virkiättäret latoivat taululle loppulukemiksi peräti 6-1.

Muutaman tappiopelin kokenut Virkiä oli nyt vauhdissa heti alusta lähtien ja ensimmäisestä täysosumasta saatiin nauttia jo ottelun neljännellä minuutilla kun joukkueen kapteeni Sara Pöntinen upotti pelivälineen rangaistuslaukauksen myötä vieraiden maaliverkkoon. Seuraava täysosuma syntyi kolme minuuttia myöhemmin kun Virkiän luottopuolustaja Lotta Porola siirsi pelivälineen tyhjään maaliin, aivan maalivahdin nenän edestä. Maaliin johtaneen syötön tarjoili Sara Pöntinen.

Hyvän alun jälkeen Virkiän syöttö peli hieman katosi, kun peliväline ei pysynyt maankamaralla vaan liialliset ilmapallot vaikeuttivat pelin rakentelua.

Vasta jakson 37 minuutilla Virkiä pääsi lisäämään maalisaldoaan, kun Mia Metsälä pääsi puolesta kentästä karkuun ja nosti pallon hallitusti Riennon maalivahdin yli maalipuiden väliin.

Aivan jakson lopulla, jo yliajalla(90+1) Riento pääsi yllättämään ja kavensi lukemiksi 3-1.

Toisen jakson alussa vieraat saivat muutaman hyökkäyksen poikasen Virkiän päätyyn, mutta maalia vartioinut Miia Koskela hoiti tehtävänsä ja napsi laukaukset hyvällä sykkeellä parempaan talteen.

Ottelukellon näyttäessä 55 minuuttia Lotta Porolan epäonnistunut laukaus kimposi suoraan Sara Pöntiselle, jolla oli helppo työ saattaa peliväline jo neljännen kerran Riennon maaliin.

Kymmenen minuuttia myöhemmin oli Mia Metsälän vuoro leikitellä pallon kanssa josta nainen myös teki joukkueensa viidennen täysosuman.

Jakson lopulla (72 min) Sara Pöntinen viimeisteli hattutemppunsa ja loppulukemiksi 6-1.

Päävalmentaja Seppo Saranpään mukaan ottelu meni aivan suunnitelmien mukaisesti, ehkä pari sellaista maalipaikkaa oli, mistä olisi voinut laitaa sisään. Joukkue pelasi kurinalaista peliä, lukuun ottamatta ensi jakson hetkellistä ilmapallopeliä. Lotta Porolan paluu sairastuvalta jäi lämmittämään mieltä ja kun nainen onnistui vielä uudella pelipaikalla tekemään maalin, hykerteli Saranpää.

 

 

Naisten kevät kierros päättyi tappioon…

FC-Hertta – Virkiä (1-1) 3-2

Virkiän jalkapallonaisten kevätkierroksen viimeinen koitos pelattiin Joensuu Areenalla.

Ottelu oli mitä mainiointa futis viihdettä, vaikka peli ratkesikin Joensuulais-akkojen viimehetken voittomaaliin, päättyen lukemiin 3-2.

Vaikka Virkiä olikin matkassa vain kolmellatoista pelaajalla, kuitenkin valmentaja Seppo Saranpää kehui joukkuetta iskukykyiseksi ja antoi erityiskehut Siiri Laurilalle, joka lähti pitkälle pelimatkalle vahvistamaan joukkuettaan.

Ottelukellon käydessä vasta kuudetta peliminuuttia niin ensimmäisestä täysosumasta vastasi Virkiän Oona Jaatinen joka pelattiin läpiajoon ja nainen vei joukkueensa 0-1 johtoasemaan. Syötön Oonalle tarjoili joukkueen kapteeni Sara Pöntinen.

Kotijoukkueen tasoitusmaali syntyi ensijakson yliajalla, Virkiän omasta puolustusvirheestä. Hertan Roosa Puustinen sai pelivälineen kuin varkain ja kova laukaus upposi Virkiä vahti Miia Koskelan selän taakse.

Toiselle jaksolle lähdettäessä Joensuulaiset ottivat ohjat käsiinsä ja saivat hetkellisesti kovaakin painetta Virkiän maalinsuulle ja onnistuivat johtomaalin teossa 61 minuutin kohdalla.

Virkiä pääsi takaisin pelirytmiin kun Mirella Peltosen upea vapaapotku kiersi maalinedustalle josta Mia Metsälä teki mahdottoman tuntuisen ”syöksypuskun” aivan kentän pinnasta. Peli oli tasan 2-2, nyt ratkaisu olisi sen joukkueen hyppysissä joka sitä voittoa enempi halusi. Kellon käydessä täyttä aikaa näytti siltä että peli päättyisi tasan. Sekavan ruuhkatilanteen yhteydessä Hertan Aino Kaitilainen löysi pallon mentävän rakosen, josta nainen pääsi ujuttamaan pelivälineen Virkiän maaliin.

Päävalmentaja Seppo Saranpää kertoi että kevätkausi ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan, kolme voittoa, joista yksi vieraissa ja kaksi kotikentällä. Kolme tappiota joista kaikki kärsittiin vieraskentällä, ja kaksi tasapeliä vieraissa ja kotona. Syyskierroksella meillä on kotipelejä enempi kuin vieraspelejä, joten pienet virheet, toivottavasti pystytään kääntämään omaksi eduksi.

Saranpää kertoo myös että viimekaudella pelanneitten Veeraa Postin ja Petra Pöntisen 34 maalin aukkoa on vaikea paikata, mutta hyökkäysvoittoisalla pelillä paikkaus on onnistunut melko hyvin.

 

Myös uusia kasvoja on joukkueeseen tullut jotka ovat onnistuneet uudessa joukkueessa hyvin. Mia Metsälä hyökkäyspäässä, Mirella Peltonen keskikentällä ja Melinda Peltonen puolustuksen turvana. Myös Lotta Porola on päässyt jalkavaivoistaan eroon ja nainen teki ensi debyyttinsä tälle kaudelle juuri Joensuussa.

 

 

Virkiän naiset todellisessa tulikokeessa….

Suomen Cup Virkiä – TPS (3-0) 7-0

Virkiän nais-jalkapalloilijat joutuivat todelliseen tulikokeeseen Suomen Cupin ensimmäisellä kierroksella, kun vastaan asettui naisten liigaa johtava Turun Palloseura. Lapualaisyleisöäkin oli siunaantunut mukavasti paikanpäälle seuraamaan tätä ainutlaatuista ottelua.

Virkiän peli alkoi vakuuttavasti, jo ensimmäisten minuuttien aikana isännät pääsivät lähikosketuksiin TPS maalivahdin kanssa. Ensimmäisen kahdenkymmen minuutin aikana Virkiällä oli neljä maalia kohdistunutta laukausta ja TPS:llä vain kaksi, joten alku näytti lupaavalta.

Virkiän peli pysyi hienosti kasassa ja uskallettiin pelata omaa peliä. Pieni virhe omalla puolustusalueella koitui kuitenkin Virkiän kohtaloksi ja TPS pääsi juonimaan ensimmäisen täysosuman 25 pelatun minuutin jälkeen.

Kulmatilanteesta 39 minuutilla sattui ja tapahtui, pallo muutti suuntaa Virkiän pelaajan päälaesta joka putosi omaan maaliin. Muutama minuutti edellisestä, Virkiän epäonnistunut maalipotku tarjoiltiin suoraan vastustajan jalkaan, jolla oli helppo työ saatella peliväline Miia Koskelan käsien läpi maaliverkkoon.

Toiselle jaksolle lähdettiin lukemissa 0-3, joten Virkiällä oli täysi työ vielä edessäpäin.

Liigajoukkueen rutiini alkoi purra ja Virkiä joutui enimmäkseen juoksemaan pallon perässä, eikä omasta pelistä ollut enää kuin rippeet jäljellä. TPS tehtaili maaleja tasaiseen tahtiin, vain muutamia kontrolloituja hyökkäyksiä Virkiä sai enää aikaiseksi, joten ottelun loppulukemat olivat selvät 7-0.

Päävalmentaja Seppo Saranpää oli ensimmäiseen jaksoon tosi tyytyväinen ja antoi joukkueelle täyden tunnustuksen. Eritoten puolustus toimi upeasti, jonka oli huomioinut myös TPS valmentaja, kertoen että ensimmäistä kertaa jouduttiin muuttamaan pelisysteemiä kesken ottelun.

 

Ellei toisen ja kolmannen maaliin johtaneita virheitä olisi tapahtunut, peli olisi voinut saada aivan toisenlaisen käänteen, jatkoi Saranpää. Mutta ei anneta jossittelulle enempää sanan sijaa.

 

 

Haukipudas otti pisteet…

HauPa – Virkiä (3-1) 5-3

Virkiän naisten vierailu Haukiputaalle ei kasvattanut pistesaldoa, vaan isännät veivät tylysti pistesaaliin 5-3 tuloksella.

Ottelun alku oli shokeeraava kun isäntien ensimmäinen täysosuma syntyi jo ottelun neljännellä minuutilla. Heti jouduttiin altavastaajan asemaan, eikä sieltä päästy nousemaan.

Kaksi mustaa minuuttia…

HauPan seuraavat täysosumat syntyivät minuutin välein (37min 38min), kun isäntien Jenna Jämsä sai iskettyä pallon kahdesti Virkiän verkkoon, joten tilannen paheni entisestään. Vasta jakson lopulla Virkiän Mia Metsälä pääsi kaventamaan tilanteen 3-1 joka jäi myös puoliaikatulokseksi.

Toisen jakson alussa Isännät koettelivat Virkiän puolustusta ja repivät johtoaseman jo neljään – yhteen. Hieman yskähdellen Virkiä sai vielä pelin juonesta kiinni, vaikka isännät kasvattivat johtoasemaansa 5-1.

Virkiän kavennusmaaleista vastasi 77min Sara Pöntinen ja 89min Oona Jaatinen.

 

Päävalmentaja Seppo Saranpään mukaan ottelu oli melko sekainen ja epäonninen. Meille tuli useita virheitä joista vastustaja pääsi tekemään tarvittavat ratkaisut. Tämä oli vain yksittäinen peli muiden joukossa, vielä tulee meidänkin hetket, päätti Saranpää.

 

 

Naisille harmittava tasapeli…..

Virkiä – JyPK/2  (0-0) 1-1

Virkiän naiset kokivat harmillisen tasapelin vaikka hallitsivatkin ottelua Jyväskylän Pallokerhoa vastaan. Viimekaudella joukkueet kohtasivat kahdesti ja voitot menivät tasan, kumpainen otti voiton kotipelissään.

Jyväskylän naiset hyödynsivät liigataukoa ja 2-divari joukkue olikin varustettuna neljällä liigapelaajalla, vaikka sen suurempaa eroa ei kentälle päin huomattu.

Ottelu alkoi kotijoukkueen hienoisessa painostuksessa, mutta maalipaikkoja ei osattu hyödyntää. Jakson puolessa välissä Virkiän Maiju Kuivilan tykki noin 25 metristä osui ylärimaan, josta peliväline selvästi kävi maalinpuolella ja kimposi takaisin ulos. Uskomatonta että tuomari kaksikko oli niin pahasti pois tilanteesta eivätkä päässeet nauttimaan hienosta maalista.

Peli pyöri kentän päästä päähän ja molemmat joukkueet hukkasivat maalipaikat, jopa avopaikat tuottivat tuskaa pelaajille. Näin ollen ensi jakso päättyi maalittomaan tasapeliin.

Toisen jakson alussa Virkiä oli jälleen hieman hallitsevampi, mutta peli ei enää kulkenut sillä samalla ryminällä ja vieraat saivat katkottua Virkiän syöttöpeliä tehokkaasti.

Kaksi minuuttia, kaksi maalia….

Ottelukellon näyttäessä 7 5 minuuttia vieraat pääsivät hyödyntämään Virkiä puolustuksen virheen ja siitä sitten johtomaalin. Eikä aikaakaan kun vaihdosta kentälle tullut Lotta Auvinen huudatti Lapualaisyleisöä, uskomattoman tarkka ja terävä laukaus meni vieras molken längistä sisään, tilanne 1-1.

Loppuaika taisteltiin voittomaalia yrittäessä, mutta paremmuudesta ei päästy selville tällä kertaa.

 

Päävalmentaja Seppo Saranpää oli mietteissään ja ihmeissään ottelun jälkeen. Meillä oli maalin tekopaikkoja, mutta miksi, niistä ei saatu maaleja. Syöttöpeli kulki mukavasti ja kaikki näytti hyvältä, selvän maalin hylkääminen kummastutti myös valmentajaa. No tämä oli ihan hyvä kenraaliharjoitus ja herätys joukkueelle tulevan sunnuntain Suomen Cupin peliä nähden. 

 

 

FC-Sport - Virkiä  (1-0) 3-1

Naisille kauden ensimmäinen tappio....

Virkiä naiset kestivät neljä tappiotonta ottelua, ennen kuin joutui nielemään tappion karvasta kalkkia. Isäntäjoukkue ei antanut armoa, vaan otti täydet kolme pistettä tarkemmalla viimeistelyllä.

Virkiä aloitti vahvasti ja oli päästä maalintekoon jo muutaman pelatun minuutin jälkeen, kun Oona Jaatisen laukaus kilpistyi suoraan maalivahdin syliin. Virkiä piti hyvin alkanutta peliään kasassa ja hallitsi selvästi ottelun ensimmäistä puolituntista. Vaikka Sport pääsikin yllättämään jakson 26 minuutilla, kun liigakokemusta omaavan Sanna Keromaan löysä laukaus meni kuin varkain Virkiävahti Miia Koskelan ohi maalin perukoille ja tauolle lähdettiin 1-0 takaa-ajo asemassa.

Virkiä jatkoi toisen jakson alussa hyvää syöttöpeliään ja maalintekopaikkoja saatiin aikaiseksi, mutta jostain syystä ne myös hukattiin. Sara Pöntisen oiva syöttö Oona Jaatiselle joka pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta peliväline pyöri hieman tolpan väärältä puolen ohi maalin.  Vähiinsä isännät pääsivät paremman kokemuksensa ansiosta niskan päälle ja nyt vuorostaan Virkiä joutui kovan tykityksen kohteeksi.

Ottelukellon näyttäessä 55 min Sportin Sandra Lind iski taululle 2-0 lukemat ja Virkiän takaa-ajo vaikeutui huomattavasti. Samainen nainen iski toistamiseen jo 3-0 lukemat kaksikymmentäiminuuttia myöhemmin.

Virkiän taistelu ei missään nimessä laantunut.  Sara Pöntisen syötöstä Mia Metsälä pääsi murtautumaan ohi vastaan tulleen maalivahdin ja Sport puolustaja joutui horjuttamaan Miaa niin paljon, että nuorinainen kaatui rangaistusalueella. Peliväline kuitenkin jatkoi matkaa kohti alakulmaa ja pallon luultavasti jo ollessa maalissa kun Oona Jaatinen liukui näyttävästi pallolle ja varmisti että pelivälinen ei enää pois maalista tullut. Tässä tilanteessa kaikki kunnia tuomarikaksikon työskentelylle, joka seurasi hyötynäkökohdan tapahtuvan. Ellei peliväline olisi maaliin mennyt, ratkaisu olisi ollut rangaistuspotku.

Päävalmentaja Seppo Saranpää oli loppujen lopuksi tyytyväinen, vaikka tappio tulikin. Tasapeli olisi ollut oikeutetumpi tulos. Meillä oli yhtä monta maalintekopaikkaa, mutta niistä ei palloa saatu maaliin asti. Joukkue pelasi upean ensijakson ja hetkellisesti myös toista jaksoa. Kokeneemmat liigatasoa omaavat pelaajat voittivat ottelun, kiteytti Saranpää.

 

Virkiä-Norrvalla FF (3-2) 7-2

Naisten voittovauhti vain kiihtyy....

Virkiän naisten voittovauhti vain kiihtyy kun joukkue kukisti Norrvallan peräti 7-2. Alku ei suinkaan ollut kovinkaan mairitteleva Virkiättärille, vaan vierailijat pitivät ottelua hallussa ensimmäisen puolituntisen.

Ensimmäinen takaisku tuli jo kahdeksan pelatun minuutin jälkeen, kun vierailijat pääsi iskemään kulmatilanteesta ensimmäisen täysosumansa. Shokki alku isännille ja vieraat van lisäsivät johtoasemaansa 0-2:een rangaistuspotkusta ottelukellon näyttäessä 28min. Kolme minuuttia myöhemmin Virkiän Miia Metsälän laukaus upposi vastaan tulleen maalivahdin selän taakse ja lukemat taululla 1-2.

Virkiän peli alkoi vapautua, vaikka osumatarkkuus ei vielä ollut kohdallaan ja peliväline kimpoili tolpasta tolppaan. Jakson 43 minuutilla Oona Jaatinen avasi maalihanansa, upea laukaus suoraan ilmasta joka kimposi maalivahdin jalkojen välistä verkonperukoille. Juuri ennen ensi jakson loppua Miia Metsälä iski toisen osumansa ja tauolle lähdettiin 3-2 tilanteessa.

Oona Jaatinen show…

Toiselle jaksolle lähdettiin Virkiän selvästi hallitessa ottelutapahtumia. Pelikellon näyttäessä 54 min. alkoi Oona Jaaatinen show, ensin kova tykki lurahti maalivahdin längistä sisään. Viisi minuuttia myöhemmin Oonan upea liukuminen vei pelivälineen maaliin, maalivahdin ja puolustajan jalkojen välistä. Tästä seitsemän minuuttia myöhemmin Jaatisen voimakas nousu laidalta ja kova tykki puolustajan jaloista yllätti vierasvahdin täydellisesti, tilanne yhtäkkiä jo 6-2.

Vierailijat eivät päässeet hätyyttelemään kuin muutaman kerran Virkiävahti Mia Koskelaa ja nekin tilanteet jotka tuli niin Koskela hoiteli huolella.

Jälleen kerran (71min) Oona Jaatinen oli murtautumassa laidalta läpi, nyt vieraiden puolustaja joutui käyttämään vääriä otteita ja Oona kaadettiin rangaistusalueella, josta myös aiheutui rangaistuspotku. Joukkueen kapteeni Sara Pöntinen tykitti pelivälineen maaliin ja ottelun loppulukemiksi sinetöitiin 7-2.

 Päävalmentaja Seppo Saranpää oli innoissaan ja kehui vuolaasti pelaajiaan. Vaikka, meiltä lähtikin pois muutama maalintekijä, niin näyttää niitä uusia täysosuman tekijöitä vain kehkeytyvän. Upea ottelu, vaikka alussa olikin hieman vaikeaa.

 

 

ToU – Virkiä (1-0) 3-3

Virkiä jatkaa ilman tappioita…

Virkiän naiset nousivat uskomattomaan tasapeliin Toivalan urheilijoita vastaa Kuopiossa. Jo viimekaudelta tuttu joukkue Toivalasta teki kotiottelustaan oikean jännitysnäytelmän.

Viimekaudella isäntäjoukkue kohdattiin kahdesti ja silloin Virkiä otti voitot molemmista kohtaamisista. Ensin Kuopiossa Virkiä päihitti ToU:n lukemin 2-3 ja sitten kotonaan Lapualaiset takoivat taululle lukemat peräti 6-0.

Äitienpäivän aattona Lapualais-naiset olivat lujilla, kun uudistunut Toivalan joukkue meinasi päihittää Virkiäläis kaunottaret. Ottelun alussa isännät tulivat kovaa ja puolentunnin pelin jälkeen pääsivät tekemään johtomaalin. Tauolle lähdettiin siis 1-0 tappioasemassa.

Toisen jakson alussa isännät iskivät nopeasti kaksi täysosumaa, ajassa 65min ja 73min. Tämä loi aivan uuden haasteen Virkiän valmennusjohdolle ja päävalmentaja Seppo Saranpää muuttikin taktiikkaa joka vähiinsä toi tulosta. Ottelun 75 minuutin kohdalla Sara Pöntisen tulinen keskitys kimposi ToU:n pelaajasta maalinverkkoon. Neljä minuuttia myöhemmin Miia Metsälä haastoi rangaistusalueella ja nainen kaadettiin sääntöjen vastaisesti.  Sara Pöntinen kavensi rangaistuspotkusta 3-2 tilanteeseen.

Sinetin ottelulle pääsi kruunaamaan Oona Jaatinen, jonka oivallinen laukaus upposi isäntien verkkoon, ajassa 90min. Viimehetken tasoitus tuntui aivan voitolta, kertoi riemastunut Saranpää.

Päävalmentaja Seppo Saranpään mieltä jäi lämmittämään eritoten maalia vartioineen Miia Koskelan muutamat upeat reaktiotorjunnat.  Puolustuksessa onnistui hienosti ensimmäisen kokoaikaisen ottelun pelannut Petra Långsjö, sekä Mirella Peltonen joka johti puolustuslinjaa tyylikkäästi.

Koko joukkue osoitti hienoa venymiskykyä noustessa vartin sisällä 0-3 tappiotilanteesta 3-3 vierastasapeliin, kertasi Saranpää. 

 

 

PaRi – Virkiä (0-0) 0-1

Naisten kakkonen(c-lohko) pyörähti käyntiin ja Virkiä otti kahdesta ensimmäisestä ottelusta täydet pisteet. Ensin vastaan asettui kotikentällään Palokan riento, joka nousi naisten kakkoseen viimekauden loputtua. Kotikentällään Palokan naiset taistelivat hyvin, mutta joutuivat antautumaan 0-1 tappioon, kun Virkiän Maiju Kuivila räjäytti pankin ottelun 58 minuutilla Oona Jaatisen syötöstä. Virkiällä oli paikkoja useampaankin täysosumaan, mutta” Hannu Hanhi” ei ollut mukana ottelussa joten maalisaldo jäi sen vuoksi maltilliseksi. Lopussa Isäntä joukkue pääsi yrittämään tasoitusta ja Virkiä oli jopa hieman pulassa.

Joka tapauksessa täydet pisteet kauden avauksesta, kehui päävalmentaja Seppo Saranpää. Ottelu meni hieman jännityksen piikkiin, eikä viimeistely tahtonut onnistua, kertasi Saranpää.

Virkiä – PeFF  (3-1) 7-3

Naisten kakkonen sai jatkoa Lapuan Patruuna areenassa pelatussa ottelussa jolloin Virkiän vieraaksi saapui myös kakkoseen noussut joukkue Pedersödestä. Ottelu alkoi Virkiän hienoisessa painostuksessa kun joukkue hallitsi ottelun alkua mielin määrin ja hukattujen maalipaikkojen määrä rasitti jopa katsojien hermoja. Vihdoinkin joukkueen kapteeni Sara Pöntinen rikkoi kuparisen ja Virkiä siirtyi 1-0 johtoasemaan. Syötön täysosumaan antoi Oona Jaatinen 16 pelatun minuutin jälkeen. Tämän jälkeen alkoi Miia Metsälän ”konsertti”, nainen latoi kaksi maalia kolmeen minuuttiin josta alkoi Virkiän huima ylämäki. Syötöt napsahtelivat jalasta jalkaan ja peli kulki hienosti, joten ensimmäinen puoliaika päättyi lukemiin 3-1.

Toisen jakson alussa Virkiän hyvä ote jatkui ja Miia Metsälä viimeisteli hattutemppunsa ajassa 57 min. 4-1 tilanteeseen.

 Hieman takapakkia

Liiallinen hyvän olon tunne hiipui joukkueen sydämeen ja Virkiän peli meni hieman sekaisin ja vieraat pääsi kaventamaan ottelun neljään- kahteen. Hetkeä myöhemmin Oona Jaatisen huikea raataminen toi tulosta ja nainen veikin joukkueensa 5-2 johtoasemaan ajassa 74min. Pari minuuttia myöhemmin vieraat pääsivät kaventamaan tilanteeksi 5-3. Oona Jaatinen ei tyytynyt tilanteeseen vaan iski taululle lukemat 6-3 kun peliaikaa oli kulunut 79 min. Vielä ottelun lopulla Maiju Kuivila iski lukemat 7-3, illan komeimmalla maalilla. Nuoren naisen upea vapari upposi maaliin ylärimaa hipoen 16 rajan tuntumasta. Näin ollen Virkiä voitti ottelun selvin lukemin ja kuittasi seuraavat kolme pistettä.

Päävalmentaja Seppo Saranpää iloitsi tietenkin voitosta ja kolmesta pisteestä, mutta kaivertamaan jäi hieman hukatut maalipaikat.

Seuraavaksi Virkiä kohtaa vierasottelussa vaarallisen Toivalan Urheilijat lauantaina 13.5 Toivalan tekonurmella.

 

Suomen Cup Virkiä vs TPS           Pelataan Su. 18.6. klo 15.00

Virkiän naiset saavat vastaansa kiven kovan vastuksen Suomen cupin 1-kierroksella, kun Turun palloseuran liigajoukkue saapuu Lapualle. Viimekaudella Virkiä pelasi naisten kakkosta sijoittuen sarjassa neljänneksi.

Turkulaiset tahkosivat naisten liigassa menestyksekkäästi, sijoittuen sarjassa toiseksi.

TPS:n naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Sami Haltia luotsasi raitapaidat 31 vuoden tauon jälkeen SM-mitaleille. TPS nousi sarjan päätöskierroksella lopulta upeasti SM-hopealle. TPS voitti Haltian johdolla seurahistoriansa 11. SM-mitalin. Tätä taustaa vasten ei olekaan yllätys, että Sami Haltia jatkaa TPS:n päävalmentajana myös kaudella 2017. Haltia aloittaa nyt neljännen peräkkäisen kokonaisen kautensa TPS:nperäsimessä.”

Virkiä päävalmentaja Seppo Saranpää on innoissaan tulevasta tapahtumasta. On hienoa saada Lapualle naisten liigajoukkue ja vielä päästä pelaamaan heitä vastaan.

 

Ottelu pelataan Sunnuntaina 18.6. klo 15.00 Lapuan Keskuskentällä.

 

 

Naiset aloitti harjoituspelit……

FC United – Virkiä 5-0 (1-0)

Naisten kausi alkoi harjoitusottelun merkeissä FC-Unitedia vastaan mollivoittoisesti, kun isännät latoivat taululle tylyt lukemat 5-0.

Harmittavaa ettei Virkiä saanut mukaansa yhtään maalivahtia, flunssa aallon riehuessa Lapualla. Onneksi Unitedilla oli lainata maalivahteja, joten harjoitusottelu saatiin pelattua.

Virkiä oli pelissä mukana 50minuuttia kun lukemat olivat vain 1-0 isännille. Vaihtojen myötä peli hieman repesi, kertoi valmentaja Seppo Saranpää. Maalitilanteita Virkiälle pääsi luomaan Maiju Kuivila Sara Pöntisen kanssa, mutta vain tilanteita, täysosumia ei vain saatu aikaiseksi.

Pelaaja rintamalla Virkiän nais-joukkue on kokenut hieman takaiskuja kun joukkueen maalintekijät Petra Pöntinen ja Veera Posti ja puolustuksen avainpelaaja Satu Perälä ovat jättäneet joukkueen ainakin tulevalta kaudelta. Sairastuvalla joukkueesta oli vielä Neea Mäkelä ja Lotta Porola.

Virkiän nais-joukkue on saanut myös uusia pelaajia, maalivahtikalustoa vahvistaa Seinäjoen mimmiliigassa pelannut Miia Koskela sekä Peltosen sisarukset Mirella ja Melinda, joista kuullaan myöhemmin lisää.

Valmentaja Seppo Saranpää kehui tappiosta huolimatta joukkuettaan ja näki paljon positiivisia asioita ensimmäisessä harjoituspelissä. Tulevia harjoitusotteluja on sovittu seuraavasti, 1.4 Virkiä – FC-United  sekä 19.3 Virkiä – Närpiö.